Clădirea Centrului Militar Zonal, jupuită și abandonată de o firmă contractată de Consiliul Județean Constanța

0
710
Fațada Centrului Militar Zonal Constanța de degradează. FOTO Cătălin SCHIPOR

Clădirea Centrului Militar Zonal din municipiul Constanța a cedat în fața intemperiilor. O parte din tencuiala și cărămida decorativă s-a desprins și a căzut pe trotuar. Fiind în administrarea Consiliului Județean Constanța, instituția a angajat o firmă să se ocupe de renovare, dar după începerea lucrărilor, angajați și patroni au dispărut.

Aflată pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța, în vecinătatea Universității Maritime, a Sălii Sportului și a Parchetelor Judecătoriei și Tribunalului Constanța, clădirea Centrului Militar Zonal iese în evidență, prin starea de degradare. Situația este așa de mai mult timp, existând pericolul oricând ca cineva să fie rănit de bucățile desprinse din clădire.

La începutul anului 2020, Consiliul Județean Constanța, în proprietatea căreia este clădirea, a făcut primii pași pentru a rezolva problema.

„A venit o firmă, a curățat bucățile care erau în pericol de a cădea și urmează să se refacă fațada, după un proiect, astfel încât să arate ca înainte“, a declarat comandorul Ionel Bentoiu, comandantul Centrului Militar Zonal Constanța.

Firma desemnată câștigătoare a licitației inițiate de către Consiliul Județean Constanța este SC Altsoft Business Top SRL, cu sediul în Năvodari și reprezentată legal de Antonio Iorga.

„Este o firmă care a câștigat licitația și care acum nu mai e de găsit, nu și-a făcut treaba. Am înțeles că au ceva probleme. Cel mai probabil va intra pe penalități”, a declarat, pentru Focus PressClaudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Întrebat dacă era responsabilitatea sa să monitorizeze situația, Palaz a precizat: „Eu am întocmit documentația necesară pentru acest proiect. Mai departe, era treaba celor de la achiziții să monitorizeze și să se asigure că licitația este atribuită unei firme care este capabilă să ducă la bun sfârșit lucrarea. Încă o dată, se dovedește că cei de la Serviciul Licitații, care este în subordinea președintelui CJC, ne fac din nou de râs pentru că nu se asigură că atribuie contractul unei firme capabile să facă treabă”.

Până se va hotărâ cine și cum va termina lucrarea de reabilitare a clădirii CMZ, fațada riscă să continue se degradeze, singurul obstacol între bucățile de cărămidă aparentă și tencuială fiind doar instinctul de conservare.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.