Clădiri istorice din inima Constanței, scoase la vânzare în schimbul a milioane de euro

0
2679
Blocul în stil mediteranean

Clădirile istorice din Constanta dau un aer boem orașului de la malul mării Negre și totodată păstrează vie istoria celui mai vechi oraș de pe așezământul dobrogean. Multe dintre ele au fost lăsate în paragină, iar altele scoase la vânzare, chiar dacă nu sunt renovate.

Cea mai scumpă clădire scoasă la vânzare este Casa Hrisicos, situată la colțul străzilor străzilor Traian (nr. 1) și Pescarilor (cea din urmă dispărută între timp), mai precis, în inima Pieții Ovidiu. Prețul de vânzare este de 3,8 milioane de euro. Casa Hrisicos a fost construită în 1900 după planurile arhitectului francez Louis Givért, iar în Primul Război Mondial imobilul a fost devastat, însă în anul 1924 se redeschide ca sediu al Băncii Populare Steagul Dobroge. Din fericire, clădirea a fost achiziționată de actualii proprietari în 2006 și a intrat într-un amplu proces de restaurare și reabilitare. Este un edificiu generos cu 41 de camere

Cea de-a doua clădire este Blocul Poppa. Preţul de vânzare începe de la 2,5 milioane de euro. Imobilul de apartamente, spații comerciale și garaje este situat pe strada Ștefan cel Mare, la numărul 17, fiind construită în anul 1940. Suprafața totală construită este de 3.000 mp.

Blocul în stil Mediteranean de pe bulevardul Ferdinand, colț cu bulevardul I. GH. Duca, numărul 64, a fost scos la vânzare pe site-ul Artmark la prețul de 1,3 milioane de euro și reprezintă una dintre bijuteriile Constanței, semnate de arhitectul Harry Goldstein: este o clădire cu două etaje şi terasă ce a fost realizat împreună cu inginerul N. Nedelcu.

Hotelul Grand, care a fost scos inițial la vânzare cu suma de 1.250.00 euro se vinde acum cu 950.000 de euro după ce pentru o scurtă perioadă prețul acestuia scăzuse la 800.000 de euro, dar proprietarul a revenit asupra prețului cerut. Acesta a fost construit între anii 1915-1920, având o suprafață de 1.300 mp, 36 de camere și 8 băi. Amplasamentul este situat pe bulevardul Tomis, nr. 57, colț cu bulevardul Ferdinand, nr.7.

Renovată recent, Casa Laskaridis se află pe strada Nicolae Titulescu nr. 24, față în față cu biserica Sfântul Anton. Este scoasă la vânzare pentru suma de 750.000 de euro; în trecut proprietarului cerea 900.000 euro. Clădirea are 17 camere, 4 bai, dar și un  teren de 743 mp cu vedere la Poarta 1.
Imobilul a fost ridicat în 1924, în imediata vecinătate a celebrului Hotel Intim.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.