Claudiu Palaz: „Vicepreședinții și viceprimarii, aleși cu încălcarea legii”

0
545

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinte Claudiu-Iorga Palaz, a sesizat în data de 26.04.2021 Instituția Prefectului din Județul Constanța în legătură cu starea de nelegalitate în care se găsesc mai multe administrații locale din județ, ca urmare a modului în care au fost aleși vicepreședinții Consiliului Județean și unii viceprimari.

În acest sens, Partidul Mișcarea Populară a adresat inițial o solicitare către Domnului Ministru Cseke Attila – Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, solicitând un punct de vedere cu privire la necesitatea obținerii avizelor comisiilor de specialitate în cazul proiectelor de hotărâre pentru alegerea vicepreședinților și viceprimarilor.

Răspunsul acestuia a arătat că singurele excepții de la obligativitatea obținerii acestor avize sunt constituite de hotărârile privind alegerea președintelui de ședință și cea pentru constituirea comisiilor de specialitate, adoptate după constituirea consiliilor, deoarece la acea dată încă nu există structurile care pot întocmi aceste documente.

Printr-o simplă căutare pe site-ul Consiliului Județean sau pe site-urile unor primării din județul Constanța, am constatat că aceste hotărâri nu au avizele comisiilor de specialitate, fapt care atrage nelegalitatea alegerii vicepreședinților și viceprimarilor. Pentru a stopa aceste ilegalități, Prefectul este obligat să atace în contencios administrativ și să solicite anularea celor două hotărâri privind alegerea celor doi vicepreședinți ai Consiliul Județean, altfel va fi acuzat de abuz în serviciu, deoarece există două moduri în care au fost adoptate astfel de hotărâri (unele cu avize, așa cum spune legea, și unele fără), iar el le consideră pe ambele legale?!

Astăzi există riscul ca toate actele semnate de vicepreședinți și de viceprimarii aleși nelegal să fie lovite de nulitate. La fel de vinovați sunt și cei aleși pe aceste funcții, făcând un abuz cu bună știință și semnând documente. Este ca și cum ar face o facultate, dar ei nu au diplomă de bacalaureat. Din punctul nostru de vedere, considerăm că există suspiciunea rezonabilă a infracțiunii de abuz în serviciu și vom proceda în consecință. Cerem de urgență Prefectului să trateze UNITAR aceste probleme la nivel de județ, și să nu aplice principiul Ciocu’ mic că noi suntem la PUTERE”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP Constanța.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.