CNAS: Ambulanţele private vor răspunde la 112 pentru a ajuta sectorul public în pandemia de COVID

0
69

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a anunţat marţi, 12 octombrie, că accesul ambulanţelor către pacienţii ce sună la 112 pentru testarea COVID este foarte îngreunat, iar ambulanţele private vor prelua o parte din aceste apeluri, informează Agerpres.

„Este foarte îngreunat accesul ambulanţelor către pacienţii ce sună la 112 pentru testarea COVID. Ieri am făcut o serie de virări de credite bugetare de la alte domenii pentru a implica inclusiv ambulanţele private, care vor răspunde la acelaşi număr 112, pentru a ajuta sectorul public”, a declarat Adela Cojan, prezentă la cea de a III-a ediţie a videoconferinţei „Sănătate şi FARMA – Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”.

„În lupta aceasta trebuie să înţelegem cu toţii că fără un parteneriat public – privat, mai ales în condiţiile în care s-au restricţionat internările pentru afecţiunile programabile în spitalele COVID sau suport-COVID, acestora trebuie să le asigurăm accesul în celelalte instituţii sanitare fără să ţinem cont de forma de proprietate a instituţiei sanitare respective”, a adăugat şeful CNAS.

Adela Cojan s-a declarat îngrijorată de procentul mic de persoane imunizate anti-COVID în România. „Cred că cea mai bună politică publică în momentul de faţă este aceea de a spune populaţiei adevărul. Da, avem un vaccin. Este adevărat, nu protejează sută la sută, fiindcă niciun vaccin din lume nu a protejat sută la sută. Este o protecţie parţială şi temporară. Probabil că va mai fi nevoie să facem şi un al patrulea cei care l-au făcut pe al treilea şi aşa mai departe. Adevărul este cel care va diminua din temerile şi incertitudinile din populaţie”, susține aceasta.

În opinia sa, social media şi reţelele sociale au depăşit ca viteză de transmitere informaţiile venite din partea experţilor în domeniu. „Din păcate, social media şi reţelele sociale au depăşit cumva ca şi viteză de transmitere a zvonurilor şi a teoriilor conspiraţioniste informaţiile care au venit mereu de la decidenţii din sănătate publică, epidemiologie, virusologie”, a susţinut reprezentantul CNAS.

M.M

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.