CNSU: Crește numărul de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane

0
258
Plimbare în vreme de pandemie. FOTO Cătălin SCHIPOR

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, joi, 24 iunie a.c., o serie de noi măsuri de relaxare, ce vor fi aplicate începând cu data de 1 iulie. Se modifică numărul participanților la evenimente precum concerte, nunți sau  evenimente private, cu mențiunea că articolul 2 a fost eliminat, iar articolul 1, alin. 4 a fost modificat în sensul că a fost introdusă necesitatea asigurării unei suprafețe de minimum 1 mp pentru fiecare persoană.

Concret:

Art.2 a fost eliminat – Începând cu data de 01.07.2021, se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8
persoane la 10 persoane.

Art. 1 (4) În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și
desfășurarea activității cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți
participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile
de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar spatiul sa fie de 1mp

Revenind la măsurile ce vor intra în vigoare de la data de 1 iulie a.c., Florin Cîțu a anunțat faptul că Guvernul ca aproba în cadrul ședinței de joi noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. Printre noile măsuri se numără redeschiderea târgurilor și talciocurilor din țară, cu respectarea normelor și măsurilor de siguranță.

Noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare la 1 iulie 2021

  • se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane.
  • se propune ca organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție. 
  • se propune permiterea organizării de conferințe în spații închise, cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare și cu obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • se propune ca activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă începând cu data de 01.07.2021 cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. 

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.