Cod galben de averse și vijelii la Constanța: Au fost verificați și curățați rerceptorii pluviali din oraș

0
304

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ploi și vijelii, valabil în intervalul joi, 3 septembrie, ora 21.00- vineri, 4 septembrie, ora 23.00. În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În acest context, echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale operatorului de salubrizare au verificat astăzi receptorii pluviali de pe arterele principale și din zonele de risc la inundații din oraș .

Au fost curățate și decolmatate gurile de scurgere, rigolele și căminele de vizitare pentru a asigura funcționarea sistemului de canalizare în condiții optime. Rugăm conducătorii auto să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor precum și peste gurile de scurgere, rigolele și căminele de vizitare pentru a nu îngreuna intervenția echipelor.

Municipiul Constanța se află sub atenționare meteorologică de cod galben până în această seară la ora 23:00.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

foto: Primăria Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.