Cod galben de vânt, pe litoral

0
128
Faleza din Constanța pe vreme de furtună. FOTO Cătălin SCHIPOR

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de cod galben.

În intervalele 10 ianuarie a.c., ora 14.00 – 11 ianuarie a.c., ora 11.00 și 11 ianuarie a.c., ora 11.00 – 12 ianuarie a.c., ora 10.00, vor avea loc intensificări ale vântului

Luni, 10 ianuarie a.c., în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Pe parcursul zilei de marți, 11 ianuarie a.c., vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza atenționările.

RECOMANDĂRI

În situația manifestării vântului puternic, se recomandă cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.