Colegiul Medicilor Stomatologi din România s-a autosesizat în cazul dentistului acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe paciente

0
158

Colegiul Medicilor Stomatologi din România s-a autosesizat în cazul medicului stomatolog acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe paciente.

Am decis să începem propria analiză, după ce, în spaţiul public au apărut mai multe mărturii care descriu posibile cazuri de abuz sexual, toate acuzaţiile fiind îndreptate către acelaşi medic stomatolog. Bineînţeles, vom ţine o legătură strânsă şi cu autorităţile care vor investiga acest caz şi vom oferi toate informaţiile pe care le avem despre această persoană. Totodată, medicul este cercetat în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi Bucureşti, motiv pentru care rog persoanele direct implicate în acest caz să depună o sesizare şi către noi, cei din Colegiu. Orice informaţie ne poate fi de ajutor”, a declarat prof. dr. Ecaterina Ionescu, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Facem precizarea că în activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi intră strict analiza respectării deontologiei profesionale, a legilor şi a regulamentelor profesiei de medic stomatolog, acestea nefiind competente funcţional să se pronunţe cu privire la alte tipuri de răspundere -civilă, penală sau contravenţională -pe care le poate atrage o faptă săvârşită de către medicul stomatolog.

Totul a început în urmă cu un an de zile, când o tânără a depus o plângere la Secţia 14 de Poliţie. Ea reclama că medicul stomatolog la care fusese o drogase şi abuzase de ea. Nu-şi mai aducea aminte tot filmul. Dar colegele ei de cameră au confirmat că venise de la dentist într-o stare jalnică. Abia se mai ţinea pe picioare. Era confuză. S-au speriat şi au chemat salvarea.

Audiat la poliţie, medicul stomatolog are o cu totul altă variantă despre întâmplările din acea noapte. Spune că într-adevăr, în seara de 17.02.2020, în jurul orelor 20, a avut-o pacientă în cabinet pe Ştefania Costache. Referitor la momentul când fata pretinde că a fost drogată, medicul precizează: „Aplicându-i în repetate rânduri materialul numit BREZZE şi compozit CHARISMA (se referă la repararea smalţului unor dinţi n.r.) am procedat la efectuarea airflow-ului. Am folosit pentru partea superioară a danturii patru pufuri de LIDOCAINĂ, iar pentru partea inferioară trei pufuri. Ulterior am aplicat şi gel anestezic de culoare roşie-vişinie, cu aromnă de fruncte (..)”. După mediatizarea acestui caz, mai multe tinere au reclamat că au fost supuse la acelaşi tratament de către medicul dentist.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.