Comandamentul de iarnă al Primăriei Constanța, pregătit să intervină

0
2309
Reprezentanții Primăriei Constanța au inspectat utilajele pregătite pentru sezonul rece. FOTO Primăria Constanța

Meteorologii Centrului Regional Dobrogea anunță că, în zilele următoare, Constanța avea parte de un episod de iarnă în care stratul de zăpadă va atinge 10 – 15 cm. Comandamentul de iarnă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța este pregătit să intervină.

În această noapte vor fi precipitații mixte la început, care apoi se vor transforma în ninsoare moderată, temperaturile fiind într-o continuă scădere. Vântul va avea intensificări, cu rafale, de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În cursul zilei de mâine, 27.01.2021, va continua să ningă și să bată vântul cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 3 grade Celsius, iar cele minime între -4 și -1 grad Celsius.

„Primăria Constanța este pregătită pentru intervenții, astfel încât activitatea la nivelul municipiului să nu fie afectată de condițiile meteorologice nefavorabile“, a transmis viceprimarul Ionuț Rusu, președintele Comandamentului de iarnă.

Imediat ce va începe să ningă, utilajele vor fi poziționate în mai multe puncte din oraș și vor împrăștia material antiderapant, iar atunci când se va impune, vor degaja zăpada de pe carosabil. Stațiile de autobuz, trotuarele, intrarea în unitățile medicale vor fi, de asemenea, în grija autorității locale, imediat ce se va impune deszăpezirea lor. Având în vedere că vântul va sufla cu putere, o echipă de țapinari va fi pregătită să intervină, dacă vor exista cazuri de copaci căzuți.

Municipalitatea amintește agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu H.C.L. 184/2013, privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor, și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

Pentru oamenii străzii, în această perioadă va fi deschis adăpostul din Șoseaua Mangaliei, unde beneficiarii vor avea apă caldă și căldură, vor primi hrană și haine de schimb.

„Dacă stratul de zăpadă va fi consistent, așa cum anunță meteorologii, rugăm constănțenii să nu folosească autovehiculele personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la serviciu, care vor funcționa la capacitate maximă, și doar dacă deplasarea nu poate fi amânată. Prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Facem apel către toți constănțenii care ies, totuși, în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă“, a mai declarat Ionuț Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.