Comandanți români, nominalizați la IMO pentru “Bravery at Sea”

0
141

Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a nominalizat la International Maritime Organization, pentru premiul “Bravery at Sea”, doi comandanți Români, care s-au distins în anul 2020 prin fapte de vitejie pe mare.

Nominalizările au fost făcute la propunerea Ambasadorului Maritim IMO Ovidiu Cupșa și susținute de Asociația Comandanților de Navă din România. Cei doi comandanți Români au condus operațiuni de salvare pe mare în anul 2020. Comandantul Bogdan Rusu, la comanda navei COSCO Malaysia, pe 13 septembrie, a salvat echipajul de 4 oameni al unui velier, în Golful Mexic, în timpul uraganului Sally.Comandantul Florin Negrău, la comanda navei Monaco, pe 24 decembrie, a salvat echipajul de 13 oameni al navei Song Fu Sheng, în timpul unei furtuni, în Marea Chinei de Est.

Al treilea comandant român, Constantin Dinu, nu a putut fi nominalizat, deoarece, din cauza revenirii recente din voiaj, nu a avut timpul necesar pentru a prezenta în termen toate dovezile acțiunii de salvare. Comandantul Dinu, la comanda navei JPO Pisces, a salvat 10 vieți, în marea Chinei de Sud, în 22 decembrie.

IMO acordă anual acest prestigios premiu pentru cele mai importante fapte de salvare a vieții pe mare, în luna septembrie, cu ocazia World Maritime Day. Nominalizările se fac până la data de15 aprilie, pentru anul anterior.România are pentru prima dată în istoria sa șansa de a obține acest prestigios premiu.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.