Comandantul Marcel Ivanov și avocatul Ștefan Bicov, propunerile pentru funcția de prefect al județului Tulcea

0
608
Candidații la Prefectura Tulcea

Marcel Ivanov și Ștefan Bicov sunt cei care s-au detașat la alegerile interne ale PLUS Tulcea pentru funcția de prefect. Cei doi au obținut cele mai mari punctaje în urma celor două criterii de evaluare: votul membrilor PLUS și analiza comisiei de evaluare.

Propunerile au fost înaintate către Biroul Național al PLUS, organism care va lua decizia finală cu privire la numirea politică.

Desfășurată pe parcursul a mai multor zile la sfârșitul săptămânii trecute, competiția a fost organizată și cu scopul de a demonstra că numirile politice în funcțiile publice se pot face și altfel decât până acum, punându-se accent pe transparența procesului de selecție și pe competența candidaților.

Prima etapă de evaluare, votul membrilor PLUS, s-a desfășurat prin intermediul unei platforme electronice securizate, iar centralizarea rezultatelor a arătat că primii doi clasați, dintre cei trei înscriși în cursă, au fost Marcel Ivanov, cu 55% din voturi, și Ștefan Bicov, cu aproximativ 31% din voturile colegilor.

Clasamentul s-a păstrat și în a doua etapă, cea în care o comisia internă de evaluare a oferit punctaje pe baza unor criterii clare: competența pentru exercitarea funcției, probitatea profesională și etică, viziunea și programul asumat, analiza scrisorii de intenție și a CV-ului. În urma celor 23 de evaluări ale membrilor comisiei interne, Marcel Ivanov a primit 85,2 puncte, iar Ștefan Bicov și-a menținut locul al doilea, primind o medie de 72,6 puncte din partea comisiei.

În urma rezultatelor competiției interne, președintele PLUS Tulcea, Marian Machedon, a declarat:

„Mă bucur în primul rând că am dus la bun sfârșit un exercițiu de democrație internă. Pentru acest lucru le mulțumesc tuturor celor implicați în proces, tuturor colegilor care și-au exprimat votul. Astfel arătăm că punem în practică ce am tot susținut de când am intrat în politică: Tulcea are nevoie de transparență când se iau deciziile politice, iar numirile politice trebuie să
se bazeze pe competența celor puși în funcții. Indiferent care va fi alegerea finală a colegilor noștri din Biroul Național al PLUS, sunt sigur că județul Tulcea va avea un nou prefect competent, care va performa în activitatea sa. Le mulțumesc tuturor celor înscriși în cursă. Iar pe ce doi câștigători îi felicit, le urez succes și îi asigur și pe mai departe de susținerea noastră”.

Marcel Ivanov este parte a administrației publice locale, fiind consilier local al Comunei Somova. Fost cadru militar, comandant de navă, scafandru de bord, Marcel Ivanov a participat la numeroase misiuni militare și civile, în situații de urgență sau critice. A absolvit Institutul de Marină “Mircea cel Bătrân”, dar este și licențiat în informatică, iar în ultimii ani s-a implicat activ în comunitatea din care face parte prin implicarea sa politică în PLUS.

Ștefan Bicov este avocat de peste zece ani în Baroul Tulcea, având o bogată experiență juridică. Absolvent al Facultății de Drept, cu o diplomă de masterat în Științe penale și criminalistică, printre ariile de activitate ale avocatului Ștefan Bicov se regăsesc drept penal, drept contravențional, contencios administrativ, drept civil și altele. În ultimii ani a gestionat mai multe dosare în contencios adminsitrativ, având experiență solidă
cu privire la legalitatea actelor administrative emise de diferite instituții locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.