Comerțul ilegal de artificii, petarde și pocnitori se pedepsește și cu închisoare

0
152

Polițiștii constănțeni au desfășurat, deocamdată, doar acțiuni preventive în domeniul comerțului de articole pirotehnice.

La nivel național, Poliția Română desfășoară în această perioadă acțiunea „Foc de Artificii“, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

În acest context, miercuri, 15 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfășurat activități informativ – preventive referitoare la producerea evenimentelor nedorite generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice, în toată perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Pe parcursul activităților, oamenii legii le-au reamintit cetățenilor cele mai importante prevederi legale în domeniu, precum și faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.