Comisar-șef de la Poliția Transporturi, condamnat în urma acordului de recunoaștere a vinovăției

0
273
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Un fost comisar-șef de la Poliția Transporturi Constanța a fost condamnat, joi, la Tribunalul Constanța, după ce instanța a fost sesizată cu acordul de recunoaștere al acestuia. Totodată, o altă persoană a fost condamnată, tot în urma încheierii acordului de recunoaștere în fața procurorului.

Este vorba despre Carolina Dudnic, la data faptelor comisar-șef de poliție în cadrul în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în sarcina căreia au fost reținute permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității și accesul ilegal la sistem informatic. Aceasta a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare.

În același dosar a fost condamnat și Corneliu Octavian Tănase, acuzat de instigare la folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, precum și instigare la acces ilegal la sistem informatic. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, la data de 27 iulie 2020, inculpata Carolina Dudnic, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt inculpat, ar fi accesat fără drept baza informatizată de date privind evidența persoanelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și i-ar fi transmis acestuia datele de identificare ale unui om de afaceri.

Hotărârile privind condamnarea celor două persoane menționate nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.