Comisarul șef Gabriel Coteanu, șeful Poliției Eforie a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu

1
3382
Gabriel Coteanu, șeful Poliției Eforie. FOTO Facebook

În dosarul privind infracțiuni de corupție de la Poliția Eforie, în care trei persoane, civili, au fost arestate preventiv, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31 august și față de „inculpatul Gabriel Cornel Coteanu, șef al Poliției Eforie, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

Potrivit ordonanței procurorilor, în perioada iulie – august 2019 și iulie – august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța.

Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități.

În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane, pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu data de 28 august 2020, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească teritoriul României și să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță și să nu își exercite profesia de polițist, implicit prerogativele funcției de șef al Poliției Eforie.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

„Având calitatea de inculpat, este pus la dispoziție, iar conducerea Poliției Eforie a fost preluată de comisarul șef Marian Pârvu, șeful Biroului Ordine Publică“, a declarat pentru FOCUS PRESS comisarul șef Constantin Adrian Glugă, comandantul IPJ Constanța.

Cătălin SCHIPOR

1 COMENTARIU

  1. Felicitări celor implicați! Această stare de fapt dăinuie de când lumea! Se cunoaște faptul că anumiți indivizi din poliție au luat șpagă de la tot ce mișcă pe malul mării. A fost o ” luptă ” pentru obținerea funcțiilor de șefi. Nu scapa nici un loc de cazare care să nu cotizeze sistematic! Problema gravă este:- ce au făcut serviciile? Și uite-așa noi, românii și nu doar, plecăm pe alte meleaguri, meleaguri unde nu ai teamă că ești sau vei fi furat. Cu toții ați pus umărul la distrugerea acestei țări frumoase… încă locuită…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.