Compania lui Gabriel Comănescu se ocupă de ranfluarea navei care s-a răsturnat în Portul Midia

0
203

În data de 24 noiembrie 2019, nava Queen Hind sub pavilion Palau pleca din Portul Midia Năvodari, fiind încărcată cu peste 14.000 de oi pe care trebuia să le ducă în Libia. N-a mai ajuns la destinaţie, pentru că, în doar câteva minute s-a răsturnat! În momentul în care nava s-a dezechilibrat, un marinar a căzut peste bord. A fost salvat la scurt timp. Alţi 21 de marinari s-au evacuat și au scăpat nevătămați.

După incident, a fost activat comitetul pentru situații de urgență. Au fost salvate câteva zeci de animale, restul fiind prinse în navă.

Deşi nava s-a răsturnat în noiembrie, abia pe data de 14 ianuarie 2020 Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a semnat contractul privind serviciile de dezeșuare și ranfluare a navei Queen Hind și scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul navei.

Valoarea contractului semnat cu Grup Servicii Petroliere este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare.

Durata contractului va putea fi prelungită doar dacă operațiunile nu pot fi realizate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau restricțiilor impuse de Căpitănie sau alte autorități relevante.

Procedura de selecție care a condus la stabilirea acestei firme drept câştigătoare a început pe 31 decembrie 2019, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța invitând 9 companii din țară și străinătate, trei dintre ele depunând oferte.

Anterior, a mai avut loc o procedură de selecţie. Şi atunci tot Grup Servicii Petroliere ajunsese în finală – partea de negociere a sumei aferente contractului, numai că CN APMC a considerat că este solicitată o sumă prea mare.

Grup Servicii Petroliere este controlată de Gabriel Comănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.