Comparație între cele trei vaccinuri anti-Covid. Medic: Cel mai probabil cu AstraZeneca vor fi vaccinate persoanele sub 55 de ani

0
391
Trei vaccinuri au fost aprobate până acum în Uniunea Europeană. Foto: Profimedia Images

Sandra Alexiu, președintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov și membru în Grupul de Vaccinologie, a explicat la Digi24 care este diferența dintre cele trei vaccinuri, Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca, aprobate până în prezent în Uniunea Europeană.

În România, există pentru moment doar primele două, urmând ca cel dezvoltat de AstraZeneca să ajungă în țara noastră în a doua parte a lunii februarie. 

“În principiu, diferențele între cele trei tipuri de vaccin constau în modul în care se păstrează lanțul de frig. AstraZeneca e altfel structurat, e construit pe un vector viral, aproximativ pe un mecanism cunoscut deja la vaccinurile clasice. Din păcate, eficacitatea lui e mai scăzută decât cele cu ARN mesager, Pfizer-BioNTech și Moderna. E foarte puțin probabil ca dozele să fie făcute la persoanele peste 55 de ani, pentru că acestea n-au fost incluse în vârsta de studii pentru AstraZeneca. Dacă vin vaccinuri AstraZeneca, probabil că vor fi programați cei sub 55 de ani”, a explicat medicul Sandra Alexiu, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.