Comuna Agigea a schimbat 5 secretari în decurs de doar câteva luni. Primarul: “Consilierii îi ameninţă cu plângeri penale”

0
668

Al cincilea secretar de comună a demisionat, la Agigea, într-un interval de doar câteva luni. Problema, explică primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, o reprezintă consilierii care fac acum majoritate în Consiliu – cei de la Pro România, PER, USR – şi care, susţine el, „fac tot posibilul să blocheze activitatea” şi „ameninţă” fiecare secretar cu plângeri penale dacă nu îşi dă girul pe adoptarea proiectului privind numirea viceprimarului.

Cristian Cîrjaliu a lansat o serie de critici dure la adresa aleşilor locali care blochează activitatea Consiliului, dar şi la adresa unui funcţionar al Prefecturii Constanţa, despre care a spus că instigă la nerespectarea legii în ceea ce priveşte adoptarea unei hotărâri de consiliu. Conform legii, a precizat Cîrjaliu, un proiect trebuie să aibă şi avizele comisiilor de specialitate – lucru transmis, pe de o parte, de acel funcţionar public administraţiei de la Hârşova. În schimb, în cazul administraţiei locale de la Agigea, acelaşi funcţionar a precizat că nu este cazul acelor avize. Una peste alta, edilul s-a adresat instanţei de contencios administrativ şi aşteaptă ca un magistrat să tranşeze această problemă.

Tot în cadrul interviului, Cîrjaliu a vorbit despre proprietarul „Pescăriei lui Matei”, despre care a spus că îi coordonează pe consilierii USR. Despre consilierul care îşi doreşte să fie viceprimar al comunei, Gabriel Ciobanu, edilul a afirmat că în trecut avea magazin de „vise”. Declaraţii despre acest subiect, dar nu numai, puteţi urmări în materialul VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.