Grădinița “Lumea Florilor” din Năvodari a reușit să implice numeroși copii în proiectul “Bucuriile iernii”. Directorul Lidia Oana Oprea: “Am primit peste 100 de lucrări”

0
466
Lucrări realizate de preșcolari

Pandemia de coronavirus a afectat mai multe sectoare din societate. Este și cazul educației, pusă în fața unei noi provocări: cea digitală. De când s-a decis închiderea școlilor și grădinițelor, preșcolarii, elevii, cadrele didactice, autoritățile și părinții încearcă să se adapteze la noua realitate, cea a distanțării fizice, în care procesul educațional trebuie să continue în mediul on-line până la sfârșitul anului școlar.

Cert este faptul că atât elevii cât și profesorii s-au adaptat situației pandemice într-un timp foarte scurt, pentru a putea urma lecțiile on-line și caută soluții pentru a face orele cât mai atractive. Deși totul pare dificil, cadrele didactice au depus eforturi suplimentare pentru ca actul educațional să nu aibă de suferit. Inclusiv preșcolarii au avut parte de activități on-line, fiind implicați în proiecte benefice care să le dezvolte potențialul creator și simțitul artistic.

Grădinița cu Program Prelungit “Lumea Florilor” din Năvodari a reușit să implice numeroși copii în cadrul proiectului educațional “Bucuriile iernii”. Peste 100 de lucrări au participat la concursul județean aflat la prima ediție, inițiat de Grădinița “Lumea Florilor”. Aproximativ 40 de unități de învățământ s-au mobilizat și s-au înscris la acest concurs. Cadrele didactice au primit lucrările copiilor atât din Constanța, cât și din București și Buzău. Secţiunea I a fost dedicată picturilor, desenelor; Secţiunea a II – a inclus felicitările, iar Secţiunea a III a –decorațiuni și ornamente realizate din materiale din natură, materiale reciclabile sau alte materiale.

Este un proiect educațional, un concurs județean, de creație practică și plastică, cu denumirea “Bucuriile iernii”. Este prima ediție a acestui concurs. Concursul își propune să antreneze copiii în activități prin care să-și formeze priceperi și deprinderi menite să le dezvolte potențialul creator și să-și dezvolte simțul artistic. Ca și scop al proiectului ne-am gândit că este foarte importantă afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului artistic pentru toți copiii din învățământul preșcolar, toate nivelurile de vârstă ”, a declarat, pentru Focus Press, directorul Grădiniței cu Program Prelungit “Lumea Florilor” din Năvodari, prof. Lidia Oana Oprea.

Concursul s-a desfășurat on-line, în perioada 7-21 decembrie 2020. “Până pe 21 decembrie a fost stabilită data limită pentru înscriere la acest concurs, ulterior echipele de organizare și evaluare se vor ocupa de desemnarea câștigătorilor. De asemenea, echipa de coordonare a stabilit realizarea unui grup de Facebook, pentru acest proiect, unde vom posta toate lucrările preșcolarilor înscriși în acest concurs. Va fi o pagină publică, iar toți doritorii vor putea aprecia lucrările celor mici. Ulterior se vor desemna și câștigătorii”, susține directorul Lidia Oprea.

Proiectul Grădiniței “Lumea Florilor”  va deveni o tradiție. “Fiind primul nostru proiect educațional județean este o mândrie pentru noi să avem parte de așa ceva. Ne bucurăm nespus de mult. Fiind și prima ediție, am constatat cu plăcere că am avut foarte mute înscrieri. Am primit peste 100 de lucrări și nu poate decât să ne bucure. Nu ne așteptam să fie așa de multe. A fost o surpriză să avem atât de mulți participanți la concurs. Noi am fost inițiatorul proiectului și ne-am bucurat de participarea multor unități de învățământ. Va urma și ediția a II – a. Acesta este doar începutul, pentru că vor urma și alte proiecte. A fost pandemie, dar rezultatele muncii noastre ne aduce o mare bucurie în suflet. Aceasta este bucuria noastră”, potrivit directorului Lidia Oana Oprea.

Nu am renunțat nicio clipă să fim alături de copii și părinți. Căutăm noi soluții, variante de lucru pentru cei mici

Cadrele didactice au lucrat intens în această perioadă. “Doresc multă putere de muncă întregului colectiv al Grădiniței „Lumea Florilor”. Doamnele educatoare, la fel ca preșcolarii, sunt nerăbdătoare să revină la grădiniță și să-i revadă pe cei mici. Acest proiect necesită multă muncă, implicare și este o mare realizare pentru grădinița noastră. Deși există această distanțare fizică, pentru noi este o apropiere sufletească. Ce înseamnă să fii mai bun în această perioadă? Este lecția de viață pe care omul trebuie să o învețe din nou de la copil. Așa cum însuși Iisus ne-a învățat să fim mai buni așa și părinții învață împreună cu cei mici să fie mai buni în această perioadă. Părinții preșcolarilor sunt în continuare partenerii noștri educaționali și ne bucurăm de susținerea lor. Noi sperăm să ne revedem curând, dar realitatea cred că va fi alta. Nu se știe ceva sigur. Nu am renunțat nicio clipă să fim alături de copii și părinți. Căutăm noi soluții, variante de lucru pentru cei mici, platforme care ne oferă posibilitatea aceasta. Mă refer la platforme gratuite. Este mai greu, însă nu renunțăm”, a conchis directorul Grădiniței “Lumea Florilor” din Năvodari.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.