Concurs pentru copii, de caiac canoe, pe Lacul Siutghiol

0
168
Imagine cu rol ilustrativ

Proiectul “Prinde vânt în vele” se apropie de final. Gestionat de Asociaţia Club Sportiv Constanţa Sailing, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Constanţa, acesta a început în vara anului 2020, din dorinţa membrilor clubului de a promova, în rândul copiilor, practicarea sporturilor nautice.

“Încheiem cele patru luni de activități sportive, așa cum am început cu un concurs național de sport nautic, de data aceasta de caiac canoe, în colaborare cu Clubul Sportiv Farul Constanţa. Considerăm că ne-am atins scopul proiectului, chiar dacă suntem pe ultima suta de metri și încă nu e finalizat.

Peste 500 de copii s-au bucurat de apă, vânt sau padele, unii dintre ei devenind sportivi legitimați ai clubului. Ne-am dorit să scoatem copiii din casă și să le oferim o alternativă la sporturile pe care le știau sau practicau. Am văzut copii motivați să reușească în viață, copii fericiți atunci când sunt pe apă, uitând de neajunsurile de acasă sau de lipsa unui sau a ambilor părinți plecați din țară, să muncească, pentru a le asigura un trai mai bun.

Așteptăm copiii să își scoată părinţii la cel mai mare concurs organizat pe Lacul Siutghiol, în incinta Clubului Farul, secțiunea caiac canoe, sâmbătă, 23 septembrie a.c., începând cu ora 9.00”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Club Sportiv Constanţa Sailing.

Prin această ediţie a proiectului “Prinde vânt în vele”, s-a dorit popularizarea sporturilor nautice în rândul copiilor din judeţul Constanţa. Au fost închiriate echipamente şi au avut loc deplasări în mai multe localităţi, pentru demonstraţii gratuite, în: Constanţa, Ovidiu, Năvodari, Limanu, Ghindăreşti, Capidava. Grupul-ţintă l-au reprezentat copiii cu vârste cuprinsă între 9 şi 14 ani, ce provin din familii defavorizate social.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.