Condamnare definitivă în cazul cadrului didactic de la școala din Ovidiu, acuzat că a bruscat câțiva elevi

0
2314
sursa foto: hotnews.ro

Elena Kocsis, cadru didactic în cadrul Școlii nr. 2 din Ovidiu, a fost condamnată, în februarie, la 9 luni cu amânarea aplicării pedepsei, pentru purtare abuzivă. Decizia nu a fost definitivă, iar pe 27 iulie 2023 i-a fost respins apelul.

Respinge, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi apelanta-inculpată Kocsis Elena, împotriva sentinței penale nr.240 din 20.02.2023, pronunțată de Judecătoria Constanţa, în dosarul penal nr. 32388/212/2019, ca nefondate. Definitivă“, potrivit minutei judecătorești a Curții de Apel Constanța, din 27.07.2023.

Inițial, cadrul didactic a fost trimisă în judecată pentru că a împins câțiva elevi, însă pentru două acuzații de purtare abuzivă a fost achitat, întrucât a intevenit prescripția răspunderii penale, pedeapsa fiind doar pentru o singură acuzație.

Menționăm că elevul în cazul căruia a fost condamnat cadrul didactiv a avut și certificat medico-legal, leziunile suferite necesitând 2-3 zile de îngrijiri medicale, și anume: occipital, paramedian stâng – tumefacţie moderată, fluctuentă, fără modificări de culoare ale tegumentelor cu diametrul de 2 cm şi temporal stâng – tumefacţie moderată, fluctuentă, fără modificări de culoare a tegumentelor, cu diametrul de 1 cm.

Din probele administrate a reieșit că inculpata era angajată în funcţia de profesor învăţământ primar pe perioadă nedeterminată, începând cu 1.01.2012, în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Ovidiu.

Motivat de faptul că, la nivelul şcolii, avea loc o inspecţie, cadrul didactic, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în pauza din intervalul orar 10.35 – 10.40, le-a solicitat unor elevi ai clasei a IV-a să intre în sala de clasă întrucât aceştia făceau gălăgie.

Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi, acolo unde anchetatorii au observat că i-a împins în sala de clasă, apoi a intrat și ea, stând circa 2 minute.

Apoi, elevul a precizat că a fost împins în bancă, ocazie cu care s-a lovit cu partea din față a toracelui de colțul unei bănci și a simțit o durere puternică, iar apoi l-ar fi împins încă o dată, lovindu-se cu capul, în zona cefei, de o bancă și ar fi fost împins și a treia oară de umăr, de această dată lovindu-se cu capul de perete. În continuare, inculpata a ieșit din clasă, iar elevul a început să plângă, povestindu-i învățătoarei ce se întâmplase și solicitând să îi fie anunțați părinții. La școală a venit tatăl, care a condus minorul la spital.

Cadrul didactic a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, la Judecătoria Constanța, pe 27.11.2019, condamnarea pe fond având loc pe 20 februarie 2023.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.