Condamnare pentru ”vaccinare la chiuvetă”, la Constanța: un cadru medical împreună cu 3 clienți și-au aflat pedepsele

0
668
Foto cu rol ilustrativ. FOTO: ziare.com

Un cadru medical din Constanța, acuzat de luare de mită în contextul unor ”vaccinări la chiuvetă”, a fost condamnat. Laura Elena Pătrășcanu este acuzată că a primit bani pentru eliberarea unor certificate COVID false pe numele unor persoane, din care rezulta în mod nereal că acestea erau vaccinate.

Este vorba despre Laura Elena Pătrășcanu, asistent medical generalist (sau medic, conform unor alte pagini web), acționară la o clinică medicală cunoscută din Constanța. Femeia este acuzată că, în luna noiembrie a anului trecut, a primit sume de bani de la mai multe persoane pentru a simula procesul de vaccinare, eliberând, totodată, certificate de vaccinare false (șase acte materiale).

Practic, aceasta a efectuat toate formalitățile necesare pentru a părea că vaccinurile au fost administrate în mod real, motiv pentru care i-au fost aduse și acuzații de fals intelectual.

Asistenta a fost trimisă în judecată, în primăvara acestui an, alături de alte trei persoane: Răzvan Oprea, Petre Cristian Iulian și George Tudor Naghi, toți trei acuzați de cumpărare de influență și dare de mită. La un an de la comiterea faptei, cele 4 persoane au fost condamnate. Astfel, asistenta medicală Laura Elena Pătrășcanu a primit 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și fals informatic, Răzvan Oprea, unul dintre clienți, a primit un an, 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, un alt client, George Tudor Naghi, a primit tot un an, 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, în timp ce Petre Cristian Iulian, un intermediar, a primit o pedeapsă ceva mai mare, întrucât mai avea o pedeapsă anterioară suspendată. Astfel, individul a fost cercetat pentru trafic de influență (10 acte materiale), instigare la dare de mită (6 acte materiale), dar și conducerea unui autoturism fără permis de conducere, în formă continuată (3 acte materiale). Pentru toate acestea, Petre Cristian Iulian a primit 4 ani și 168 de zile de închisoare, cu executare.

Reamintim că în luna februarie a acestui an, anchetatorii au descins la locuința Laurei Elena Pătrășcanu, de unde au ridicat suma de 2.000 de euro, aând indicii că banii erau proveniți în urma comiterii infracțiunilor descrise mai sus.

Cu privire la sentință, aceasta nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.