A fost condamnat cu suspendare pentru un accident mortal, produs în la Constanța. Numai că pedeapsa cu suspendare nu avea să însemne nimic pentru el, iar în scurt timp de la pronunțarea judecătorilor a comis noi infracțiuni la regimul rutier, pentru care a primit noi pesepse. În cele din urmă, instanța i-a anulat suspendarea pedepsei pentru accidentul mortal, ba i-a mai adăugat și alte pedepse, iar acum individul, tot el nemulțumit, contestă pedeaspa și vrea să scape de închisoare.
Vorbim despre S.D. un individ care, în 2013, a produs un accident în care o persoană a murit iar altele au fost rănite. După un proces care a durat 4 ani, în 2017, acesta a fost condamnat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. El a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere.
Individul nu s-a potolit, iar în scurt timp a început să comită noi infracțiuni la regimul rutier, mai ales că, din câte se pare, nu mai avea nici permis de conducere.
Astfel, acesta a fost surprins la volan conducând pe drumurile publice deși nu mai avea acest drept. În noiembrie 2022, acesta a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, dar i-a fost și revocată suspendarea pedepsei anterioare:
”(…) Revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dispusă prin sent. pen. nr. 677/22.05.2017 a Judecătoriei Constanța, definitivă prin decizia pen. nr. 1358/P din 19.12.2017 a Curții de Apel Constanța. Repune în individualitate pedepsele componente din sentința anterioară, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani închisoare și 1 an și 6 luni închisoare. Constată existența pluralității intermediare între fapta ce face obiectul prezentei cauze și condamnările dispuse prin sentința anterior menționată. Contopește pedepsele, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 6 luni, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv 1 an și 4 luni, pedeapsa rezultantă fiind închisoarea de 3 (trei) ani și 10 (zece) luni. Inculpatul D.S. execută pedeapsa rezultantă în regim de detenție. Obligă inculpatul DS la plata către stat a cheltuielilor judiciare în cuantum de 1.500 lei, din care 1.000 lei cheltuieli aferente urmăririi penale și 500 lei cheltuieli aferente judecății. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentința Judecătoriei din luna iunie 2023.
Mai departe, individul a atacat cu apel această sentință, însă a fost respins la Curtea de Apel, ceea ce înseamnă că pedeapsa cu închisoarea a rămas definitivă, iar bărbatul a ajuns la închisoare.
Numai că nu s-a oprit aici.
Pe 1 iulie a.c., acesta a formulat o contestație la executare, în speranța că poate va scăpa mai ieftin sau chiar definitiv de pedeapsa primită. Numai că judecătorii se vor decide asupra aceste acțiuni la finele lunii septembrie, termenul fixat fiind pe data de 26 septembrie.
Daniel ALBU