Condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție, Dragoș Poteleanu vrea să scape de pedeapsă

0
364
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Fostul director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dragoș Poteleanu, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție, încearcă să scape de această pedeapsă.

Deși a fost găsit vinovat și condamnat pentru fapte de corupție, Dragoș Poteleanu face demersuri pentru a demonstra că nu este nevoie să stea închis. El a formulat o contestație în anulare a pedepsei, într-un dosar înregistrat pe data de 24 iunie 2021.

Ultimul termen în această cauză a avut loc joi, 6 ianuarie, când instanța a dispus amânarea pentru data de 17 februarie.

Reamintim că procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 2015, pe Dragoş Poteleanu, fost director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, la data faptelor, pentru opt infracţiuni de luare de mită, în formă continuată – 46 acte materiale.

Potrivit DNA, în perioada 2012 – 2015, Dragoş Poteleanu a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la circa 3.000 euro).

Prima instanță, Tribunalul Constanța, l-a condamnat pe Poteleanu la 3 ani de detenție, însă, în apel, pedeapsa a fost dublată la 6 ani de închisoare cu executare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.