Condamnat în „Dosarul Retrocedărilor”, cere să fie pus în libertate

0
454
Tribunalul Constanța

Un inculpat, condamnat în celebrul dosarul al retrocedărilor ilegale, a cerut judecătorilor să fie pus în libertate. El a fost condamnat, în 2019, alături de alte nume grele, la cinci ani de detenție.

Mihai Camboianu, un afacerist constănțean, cesionar cumparator de drepturi litigioase, a fost trimis în judecată și găsit vinovat pentru pentru complicitate la abuz în serviciu și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Aceste fapte i-au adus o pedeapsă de cinci ani de detenție, din care deja aexecutat aproape doi ani. Din acest motiv, bărbatul a încercat de două ori să scape mai repede, formulând cereri de liberare condiționată. Prina solicitare a fost făcută în vara anului trecut, iar cea de-a doua în luna noiembrie.

În ambele cazuri, judecătorii de la Medgidia au răspuns negativ față de cele solicitate, iar ultima cerere de liberare a ajuns la Tribunalul Constanța, după ce Mihai Camboianu a contestat și a doua respingere a instanței de fond. Numai că nici de această dată nu a avut succes. Tribunalul Constanța a respins contestația ca nefondată, luni, 11 ianuarie, iar următoarea cerere de acest fel poate fi formulată abia peste câteva luni.

De reamintit că instanța supremă a condamnat, în ”Dosarul Retrocedărilor”, nume grele, precum Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu sau Cristi Borcea, dar și funcționari publici, afaceriști și notari, iar pedepsele însumate înseamnă circa 120 de ani de închisoare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.