Condamnat la 8 ani de închisoare, patronul “restaurantului morții”, George Karam, ar vrea să i se mai reducă din pedeapsă

0
1814
Restaurantul Beirut, în dimineaţa de după teribilul incendiu

George Karam, patronul restaurantului Beirut, condamnat la opt ani de închisoare, în cazul tragediei din 2014, când trei tinere artiste au murit arse de vii în restaurantul său, s-a aflat, din nou, la Curtea de Apel Constanța, unde se află pe rol o contestație în anulare a pedepsei. Arabul a contestat pedeapsa primită în acest dosar, în toamna trecută, în speranța că va scăpa mai ușor. Judecătorii care au judecat contestația, pe fond, nu au fost de acord, motiv pentru care, în momentul de față, s-a formulat apel, iar dosarul se află la Curtea de Apel Constanța.

Ultimul termen a avut loc joi, 18 iunie, însă instanța a acordat termen pentru data de 27 august, prelungindu-i starea de ”agonie”. Până la pronunțarea instanței, indiferent cum va fi aceasta, George Karam se poate ”bucura”, totuși, că stă ”la răcoare” gratis, ferit de zăpușala de afară.

 Acuzațiile

Reamintim că anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, pe 5.08.2015, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără contracte, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de el, au fost trimise în judecată și firmele SC Middle East Parteners SRL și SC Tinel Cristi SRL, plus persoanele fizice Constantin Pavel, Dumitru Jurca, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu, Mihaela Zdru și Florin Iordache, pentru tragedia din 2014. Este vorba despre teribilul incendiu, în urma căruia trei tinere și-au pierdut viețile, în aprilie 2014. Dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu, cât şi cântăreaţa Nicoleta Cengher au ars de vii în restaurantul morţii, aflându-se la mansarda localului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.