Condamnat pentru trafic de droguri, în singurul dosar instrumentat de DNA Constanța pentru astfel de fapte

0
7508
Droguri și arme găsite la percheziții. FOTO IPJ Constanța

Unul dintre inculpații din dosarul penal deschis pentru trafic de droguri, instruemntat de procurorii DNA Constanța, a fost condamnat. Este vorba despre singurul dosar de până acum, în care traficul de droguri este anchetat de procurorii anticorupție.

La începutul lunii septembrie 2020, procurorii DNA Constanța, în timp ce anchetau unele infracțiuni de corupție de pe raza orașului Eforie, au demarat cercetări și cu privire la alte infracțiuni în care erau implicate patru persoane, cum ar fi traficul de droguri, punerea în circulație de valori falsificate, camătă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Astfel, acest dosar a fost disjuns din cel în care erau anchetate unele fapte de corupție, iar cei 4 indivizi suspectați au fost reținuți, la momentul respectiv.

Ulterior au fost plasați sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Referindu-ne strict la unul dintre ei, E. Bahica, acesta tocmai a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Constanța, la o pedeapsă cu închisoarea.

Condamnă pe inculpatul Bahica E. la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 6 luni. (…) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului timpul reţinerii şi arestului la domiciliu, cu începere de la 31.01.2021 până la 18.03.2021. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin încheierea pronunţată la data de 16.03.2021 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa, rămasă definitivă la data de 18.03.2021, prin necontestare. Dispune confiscarea cantităţilor de cocaină rămase după efectuarea analizelor de laborator – 1,71 gr. – şi a cântarului electronic, depuse la camera de corpuri delicte a I.P.J. Constanţa. (…) Confiscă în folosul statului 200 euro şi 10.100 lei, ridicaţi din locuinţa inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la data de 31.01.2021 (…)Cu drept de apel în termen de 10 zile . Pronunţată prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 27.05.2022.”, după cum se arată în încheierea de ședință de vineri

Potrivit procurorilor, în perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, Bahica E. împreună cu ceilalți 3 inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).
În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.
De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept.

Celor patru inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, după care împotriva lor au fost luate măsuri asiguratorii, ulterior fiind trimiși în judecată pentru faptele descrise mai sus.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.