Congresul american a confirmat victoria lui Biden, după revolta care a perturbat Capitoliul

0
269
Președintele ales Joe Biden (AP Photo/Susan Walsh)

Congresul american a confirmat victoria președintelui ales, Joe Biden, în Colegiul Electoral împotriva președintelui Trump.

Acceptarea celor trei voturi electorale din Vermont le-a asigurat lui Joe Biden și vicepreședintelui ales Kamala Harris depășirea pragului de 270 de voturi electorale, necesare pentru a câștiga președinția. Biden a obținut 306 voturi electorale, iar Donald Trump 232

Senatul și Camera Statelor Unite au respins obiecțiile de a nu aduna voturile electorale ale Georgiei și Pennsylvaniei pentru Biden. Republicanii au cerut și neluarea în calcul a voturilor electorale din Arizona, Nevada și Michigan, dar moțiunile au eșuat înainte de a ajunge la dezbatere.

„Anunțarea rezultatului votului de către președintele Senatului este o declarație suficientă pentru stabilirea președintelui și vicepreședintelui Statelor Unite, pentru mandatul care începe pe 20 ianuarie 2021, și va fi luată în considerare împreună cu lista voturilor din jurnalele Senatului și Camerei Reprezentanților“, a spus actualul vicepreședinte Mike Pence, în urma numărării tuturor voturilor Colegiului Electoral.

Certificarea lui Joe Biden ca președinte al S.U.A. vine după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul.

Sesiunea comună a Congresului, care este în mod normal doar o ceremonie, a fost oprită timp de câteva ore, când protestatarii au pătruns în Capitoliu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.