Consilierii au votat pentru schimbarea regulamentului de acces în zona peninsulară din Constanța

0
862

Consiliul Local Municipal Constanța s-a întrunit în ședință ordinară, marți, 31 august a.c., începând cu ora 13:00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi, alături de cele 50 de ședințe, se află și proiectul de hoărâre privind aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța. Aleșii locali USR susține că acest proiect de hotărâre a fost insuficient dezbătut.

Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța a treut de votul consilierilor locali cu 19 voturi pentru și 8 împotrivă.

Înainte ca proiectul să fie supus votului, liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe a avut o intervenție: „Sper că acest proiect va pica la vot . Există destule amendamente pentru ca acest regulament să fie pe placul constănțenilor. Noi nu ne opunem ca această zonă să aibă un regulament, doar că trebuie să fie unul pe placul constănțenilor și agențiilor economici. Noi grupul consilierilor USR ne vom abține de la vot.”

Viceprimarul Ionuț Rusu a ținut să specifice:„Grupul nostru PNL va vota pentru și din șase în șase luni vom merge în teren să discutăm cu constănțenii.”

Belu Sorin, reprezentant Baricarca Verde: „Mă așteptam ca domnul primar să retragă acest proiect de pe ordinea de zi. Domnul viceprimar Ionuț Rusu văd că tot spune că a discutat și va discuta cu contănțenii. Până acum nu am văzut acest lucru. Vara era bine dacă era specificat că se închide, nu și în timpul anului, că sunt elevi și părinți care își aduc copii la Liceul Eminescu.”

Noul proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța a fost lansat în dezbatere publică în conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică în luna iulie a.c.

Noul regulament prevede permiterea accesului în centrul vechi doar vehiculelor rezidenților și mașinilor care deservesc activități economice sau acoperă un regim special de intervenții și servicii. Municipalitatea va emite legitimații de acces rezidenților persoane fizice și juridice.
Regulamentul stabilește și accesul mașinilor celor care participă la evenimente religioase precum nuntă, botez sau înmormântare, dar sunt permise maximum 5 vehicule, iar timpul de staționare este de cel mult 2 ore.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.