Consilierii dați afară de Palaz din PMP Cogealac au câștigat procesul, dar l-au câștigat degeaba

0
478
Claudiu Palaz

Cei cinci foști consilieri locali din partea PMP de la Cogealac, excluși din partid de Claudiu Palaz, au câștigat procesul intentat partidului și Prefecturii Constanța. Numai că au câștigat degeaba, nu mai pot fi consilieri.

Este vorba despre foștii consilieri Ioan Anton, Vasile Bubolia, Tănase Bușu, Nicolae Muzechearu și Valeriu Tănase, în cazul cărora Consiliului Executiv Județean al Partidului Mișcarea Populară Constanța a hotărât retragerea sprijinului politic, ca urmare a lipsei de implicare în activitatea de pregătire a alegerilor locale.

Astfel, la începutul lunii martie, cei cinci consilieri au fost trași ”pe dreapta”, prin ordin de prefect, fiind încetate mandatele.

Aceștia s-au adresat instanței, solicitând anularea actului administrativ, respectiv anularea acelor ordine ale prefectului prin care au fost eliberați din funcții, solicitând, totodată, repunerea în funcții.

Pe data de 18 mai a.c., Tribunalul Constanța a admis acțiunile reclamanților și a dispus suspendarea tuturor actelor administrative privind eliberarea din funcție a acestora, însă reprezentanții PMP și Prefectura Constanța au atacat cu decizia cu recurs.

Luni, 12 octombrie, recursul a fost respins, definitiv, ca nefondat, câștig de cauză având cei cinci foști consilieri, care, teoretic trebuie repuși în funcții.

Partea proastă este că între timp au avut loc alegerile locale, iar foștii consilieri PMP, practic, nu au câștigat nimic.

”Din punctul meu de vedere, este o cauză rămasă fără obiect. Ei nu pot fi repuși pe funcție, deja ne aflăm într-un alt mandat”, ne-a declarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.