Consilierii din Valu, convocaţi să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru continuarea drumului de centură sud

0
1653

Comuna Valu lui Traian s-a dezvoltat continuu în ultimii ani şi îndeplineşte toate criteriile să devină oraş. Primarul localităţii, Florin Mitroi, spune că nu este momentul; dar, chiar şi aşa, regulile de urbanism la înfiinţarea unui nou cartier au devenit mai stricte, aşa cum ar trebui să fie, de exemplu, în municipiul Constanţa. Pe lângă acest lucru, proiectul centurii ocolitoare intră în linie dreaptă.

În urmă cu doi ani era aprobat proiectul drumul de centură sud, cu finanţare de la guvern. În lungime de circa 13 kilometri, drumul urmăreşte traseul: strada Mihai Eminescu – intră prin cartierul Afumaţi – traversează canalul de evacuare printr-un pod până în zona industrială – trece până la intersecţia cu strada Valea Seacă – continuă cursul pe lângă canalul colector până la stadionul din Valu, unde va exista şi o giraţie (sens giratoriu) – intră în zona C pe strada Floarea Soarelui – strada Valul de Piatră – intră apoi pe strada Valea lui Pavel, se continuă pe strada Islazului, ajunge până în pădurea de pini de la Valu, urmează drum de exploatare până la pădure – ajunge în dreptul traijului – traversează calea ferată şi ajunge în DN 3, la km 251, unde va exista un sens giratoriu (în dreptul staţiunii Culturi irigate).

Continuarea proiectului va fi discutată în şedinţa Consiliului Local Valu lui Traian, convocată în data de 10 septembrie, când pe ordinea de zi figurează proiectul “privind  aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: DRUM de CENTURĂ SUD, localitatea Valu lui Traian, județul Constanța -rest de executat”.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.