Consilierii locali au aprobat construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixte de către firma administrată de tatăl alesului județean Răzvan Filipescu

0
3049

Vineri, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat pentru validarea Planului Urbanistic Zonal propus de S.C. Sagit Life S.R.L., prin care aceasta propune construirea unui ansamblu cu funcțiuni mixt în zona de depozite din vestul orașului. Dar cu un amendament: trebuie să echipeze utilitar, întâi, terenul și să amenajeze drumurile și trotuarele. Abia apoi poate ridica blocurile.

S.C. Sagit Life S.R.L. din Dâmbovița, sat Tărtășești, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru teritoriul situat în zona silozului Traian, strada Interioară nr. 4, delimitat de calea ferată și limite cadastrale. Terenul pentru care s-a propus acest P.U.Z. este situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu și are o suprafață de 5.511mp, fiind grevat de o ipotecă. El face parte din subzona unităților de depozitare din zona de activități productive din partea de vest a Constanței, iar firma administrată de Victor Filipescu a solicitat schimbarea funcțiunilor permise a se desfășura aici, pentru a putea construi un ansamblu de clădiri mixte: depozitare, birouri, sedii de firmă, locuințe de serviciu, alimentație publică, service auto, comerț, prestări servicii, spălătorie autp, producție nenocivă.

În urma analizării Memoriului tehnic înaintat în acest sens, arhitectul-șef al Constanței, Dan Petre Leu, a susținut că oportunitatea intervenției este discutabilă, dar se încadrează în prevederile Planului Urbanistic General privind relocarea zonei industriale în exteriorul orașului, în extravilan. Însă, nu au fost identificate în documentația de urbanism propusă de Sagit Life prevederi privind asigurarea dotărilor de cartier necesare funcțiunii de locuire propuse, precum și a unor zone plantate amenajate pentru petrecerea timpului liber: parcursuri pietonale, locuri de joacă, parcuri, grădini sau altele asemănătoare.

Planul Urbanistic Zonal a ajuns în Comisia de specialitate nr. 2 a Consiliului Local, care a avizat favorabil această documentație de urbanism, însă cu un amendament: „amenajarea ansambului de clădiri cu funcțiune mixtă, inclusiv rezidențială, să fi posibilă doar după realizarea de rețele de canalizare, apă potabilă, electricitate etc. și după amenajarea de drumuri publice“.

Vineri, 26 februarie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea P.U.Z.-ului inițiat de Sagit Life S.R.L. a ajuns și pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, iar amendamentul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură a fost aprobat cu 20 de voturi pentru, 5 împotrivă și 1 abținere. Inclusiv primarul Vergil Chițac a precizat că nu se va mai permite construirea de noi cartiere în oraș decât după echiparea utilitară a terenului și amenajarea de drumuri și trotuare.

În final, proiectul cu amendamentul inclus a fost aprobat cu 25 de voturi pentru.

Potrivit Memoriului tehnic, terenul de 5.511mp va fi dezmembrat în parcele de minimum 1.000mp, iar înălțimea maximă a clădirilor ce vor fi ridicate este de șase etaje.

S.C. Sagit Life S.R.L. are ca unic asociat pe Niculina Alexandrina Filipescu și ca principal obiect de activitate „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase“. În 2019 firma a realizat o cifră de afaceri de peste 2,2 milioane de lei și un profit net de 55.715 de lei. A avut un număr mediu de șapte angajați.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.