Consilierii locali constănțeni au adoptat joi, 31 martie a.c., un proiect de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru trecerea unor bunuri imobile – mijloace fixe de tip elemente navale din domeniul public în domeniul privat al Constanței. Astfel, vapoarele de la intrările în oraș vor fi și casate.
Cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș ar avea un grad ridicat de degradare, de peste 50%. Din acest motiv, edilul-șef a constatat încetarea uzului sau interesului public local și a propus casarea acestora, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari.
Cele cinci vedete maritime sunt amplasate la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia.
„Constanța are nevoie de elemente de identificare majore în anumite spații, mai ales la intrările în oraș. Dacă acestea vor rămâne libere, trebuie implementate alte proiecte de amenajare ale unor elemente de identificare ale orașului. Tocmai de aceea există o linie bugetară deschisă pentru a corecta un barbarism patrimonial care s-a petrecut la intrarea în Constanța din Valu lui Traian. Vaporul a fost amplasat prin dislocarea valului de pământ medieval. De aceea, noi am propus reconstituirea valului de pământ, un plus cultural și turistic pentru orașul Constanța“, a declarat consilierul local USR Dumitru Caragheorghe, în ședința ordinară de joi.
Consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu l-a întrebat dacă au fost întrebați constănțenii dacă își doresc să dispară vedetele maritime și pe ce se bazează că a fost mutat valul de pământ pentru amplasarea vaporului. Caragheorghe l-a invitat să meargă la fața locului ca să vadă singur, deoarece acesta este un fapt real.
Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă.
V.I.
Un val de pamant. Atat se poate la Constanta. Nu putem avea grija de vapoare, nu putem face nimic interesant, le lasam sa se degradeze.
Unii au un avion, altii o statuie, unii un arc de triumf. Noi reconstruim un val de pamant. Vai de capul nostru!!
Este foarte corect să fie întrebați si locuitorii mun C-ța! Sâmbăta sau duminica se pot analiza probleme locale in la Casa de Cultura, la salile teatrlor etc! Sa mai lăsăm postarea pe pagina PrimărieiTransparență decizională) când este vorba de HCL cu articole care fac referire la comunitatea locală.. Așa s-a intâmplat si cu HCL(I.Situația dispozitivelor pentru uscarea rufelor, amplasate pe domeniul public.(Art. 9 , pct(1) din Hotărârea Consiliului Local nr. 77/2021)… Este o adevarată paranoia pe acele dispozitive pe care locuitorii își uscau rufele.. Dar a deranjat pe cineva din Primarie..
Ce nu va e clar? Au pus ochii pe teren!
Nu mai știți cum sa mai fumați ceva bani, eu cred ca ar trebui sa recondiționati vapoarele sa le lăsați acolo unde sunt , arata frumos și sunt legitimația orașului. Mai bine întrebați locuitorii ce părere au, nimic bun nu vad în urma primarului actual. Nu am cuvinte de lauda, îmi pare rău dar asta e adevărul.
Poate vor să importe vreo statie spațială pentru a fii în pas cu timpul. Să termine întâi cu lucrările începute în oraș, au râmat tot orașul și nu au terminat nimic de doi ani. Halal gospodari.