Consilierii USR cer preluarea și reabilitarea a cinci baze sportive din oraș

0
449

Cinci baze sportive vor fi preluate de Primărie pentru reabilitare. Mai întâi, însă, acestea trebuie preluate în administrare.

La propunerea consilierului local U.S.R. Mihai Ochiuleț, cinci baze sportive vor fi preluate de Primăria Constanța, pentru a fi reabilitate. Proiectul de hotărâre în acest sens va fi votat de Consiliul Local Constanța, pentru a fi transmisă apoi solicitarea de preluarea în administrare către Guvernului României.

„Încă din primele zile ale acestui an, am propus primarului Constanţei, Vergil Chiţac, preluarea bazelor sportive aflate pe teritoriul municipiului pentru a fi reabilitate. După cum ştim, majoritatea imobilelor cu această destinaţie se află într-o stare continuă de degradare, fapt ce le face imposibil de utilizat de către sportivii constănţeni, printre care se află, în mod sigur, şi viitori campioni ai sportului românesc. Consider că resuscitarea acestui domeniu de mare interes, nu demult, pentru constănţeni, este o prioritate pentru administraţia publică a oraşului nostru. În urma discuţiilor purtate, primarul Chițac şi-a manifestat interesul faţă de propunerea arătată, declarându-se la rândul său un iubitor al sportului constănţean. Alături de colegii mei din U.S.R.-P.L.U.S., am convenit să propunem spre aprobarea colegilor din Consiliul Local Constanţa preluarea în administrarea Municipalităţii a cinci dintre cele mai reprezentative baze sportive ale oraşului“, a precizat Mihai Ochiuleț.

Cele cinci baze sportive din Constanța propuse pentru a fi preluate de Primăria Constanța, în vederea administrării și reabilitării sunt Stadionul C.S. „Farul“, Palatul Copiilor Constanţa, Complexul Sportiv „Badea Cârţan“, Baza sportivă „Triunghi“ Constanţa şi Club Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa. Consilierul local U.S.R. își dorește ca în fiecare an să fie reabilitate măcar una dintre acestea.

„Ideal ar fi să putem reabilita măcar una dintre acestea pe an, însă până nu identificăm sursa de finanţare, nu putem anticipa cât de repede vom concretiza readucerea la viaţă a acestor obiective emblematice pentru Constanţa, mai ales că actuala administrație a preluat un buget cu o foarte mare gaură. Cele cinci baze sportive se află, momentan, în administrarea Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Tineretului și Sportului, dar sperăm ca «mingea» să ajungă cât mai repede în terenul nostru, al administraţiei locale, pentru a ne apuca de treabă“, a mai spus Ochiuleț.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.