Consilierul local Răsăuțeanu: „Grupul PSD a solicitat abrogarea HCL 77/2021, pentru că a fost adoptată în afara legii! Trebuie referendum“

0
368

Liderul grupului consilierilor locali P.S.D. Constanța, Costin Răsăuțeanu, a explicat, după ședința Consiliului Local de vineri, 11 iunie a.c., de ce aceștia s-au abținut de la vot cu privire la modificarea hotărârii prin care constănțenii sunt obligați să întrețină și să amenajeze spațiile verzi din fața blocurilor.

Costin Răsăuțeanu a declarat, după ședința Consiliului Local Constanța de vineri, că aleșii locali P.S.D. nu au votat împreună cu P.N.L., contra proiectului de hotărâre inițiat de U.S.R., pentru modificarea hotărârii prin care constănțenii sunt obligați să întrețină și să amenajeze spațiile verzi din fața blocurilor.

Acesta amintește că, în ședință, aleșii locali P.S.D. au explicat că nu pot vota amendamente pentru o hotărâre a Consiliului Local pe care o consideră ilegală încă de la inițierea ei și că au solicitat abrogarea acestei H.C.L. (77/2021).

„Grupul P.S.D. a solicitat abrogarea H.C.L. 77/2021, pentru că a fost adoptată în afara legii! Nu a interesat pe nimeni!

Aspectele de nelegalitate sunt dovedite de O.G. 21/2002, modificată și completată de Legea 273/2020, care spune foarte clar, la articolul 12, respectiv articolul 13, că obiectivele vizând buna gospodărire, întreținere, curățenie și înfrumusețare a localităților pot fi realizate, integral sau parțial, prin contribuția directă a cetățenilor și se face cu aprobarea locuitorilor, prin referendum local! Legea spune asta! Legea!

La un regulament aprobat fără respectarea pașilor legali, orice amendament este în afara legii! Populism!

Degeaba încercați să reparați o greșeala colosală pe care ați facut-o, votând acest regulament abuziv. U.S.R. și P.N.L. au făcut posibil ca acest regulament să existe! Hotărârea 77/2021 trebuie abrogată! Urgent!

În prima variantă, ați încălcat legea. De aceea nu am votat! Acum perseverați în ridicol! Trebuie să consultăm asociațiile de proprietari, operatorii economici, cetățenii, instituțiile publice. O astfel de decizie trebuie luată împreună cu cetățenii.

Vom demara întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari.

Constanța are nevoie de un regulament pentru gospodărirea orașului, dar trebuie lucrat atent și echilibrat!

Nu vă ascundeți neputința în obligații pe care le ordonați cetățenilor! Este treaba Primăriei să facă treabă!“, a declarat Costin Răsăuțeanu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.