Consilierul științific al Guvernului francez avertizează: Apariția mutațiilor coronavirusului echivalează cu o nouă epidemie

0
65

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat duminică, la postul BFM TV, consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă (…) Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, a anticipat responsabilul francez.

Săptămâna aceasta va fi critică, politicienii trebuie să decidă”, a indicat Delfraissy.

El a sugerat că noul noul lockdown, care ar fi al treilea în Franţa de la începutul pandemiei, ar trebui să înceapă în februarie, odată cu vacanţa şcolară de două săptămâni, care să fie prelungită cu încă o săptămână.

El crede că apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii. Virusul reuşește să găsească forme de a ocoli noile metode de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.