Consiliul Județean al Elevilor din Constanța solicită partidelor politice să semneze o scrisoare de angajament

0
392

Consiliul Judeţean al Elevilor din Constanţa, structura de reprezentare a elevilor la nivel judeţean, solicită reprezentanţilor principalelor partide politice, prin demararea campaniei intitulate “Educaţia prioritară, nu doar în campanie electorală!”, asumarea unei serii de atribuţii ce ţin de prioritizarea dezvoltării sistemului de învăţământ la nivel local prin semnarea unei scrisori de angajament.

Demersurile structurii s-au orientat către superficialitatea cu care factorii decizionali tratează situaţia actuală a mediului şcolar, elevii întâmpinând zilnic probleme cauzate de lipsa echităţii din sistem. Dovada acestui fapt este absenţa dotărilor din şcoli, ce determină în mod direct desfăşurarea în condiţii necorespunzătoare a actului educaţional. Spre exemplu, există situaţii revoltătoare în rândul şcolilor din mediul rural care pe timpul iernii trebuie să susţină orele de curs în condiţii de temperatură scăzute. Elevii navetişti sunt nevoiţi să folosească mijloace de transport în comun aflate într-o stare necorespunzătoare, care, de cele mai multe ori, nu respectă programul de funcţionare. În plus, există şcoli lipsite de dotări, fapt ce îngreunează procesul didactic. Acestea sunt câteva dintre problemele cu care elevii se confruntă de-a lungul anilor de studiu din cauza dezinteresului manifestat de factorii decizionali în vederea realizării unui proces de educare cât mai calitativ“, susțin reprezentanții elevilor.

Prevederile scrisorii de angajament prioritizează dezvoltarea unui climat educaţional ce se pliază pe interesele şi nevoile elevilor, în corelaţie cu sprijinirea lor, a profesorilor şi părinţilor. Odată cu semnarea acesteia, reprezentanţii partidelor politice în cauză şi candidaţii la alegerile locale se angajează în respectarea integrală a drepturilor dobândite de principalii beneficiari şi în procesul de militare pentru acestea în cadrul oricărui for decizional. Implicarea în dotarea şi modernizarea şcolilor şi a internatelor şcolare în aşa fel încât acestea să ofere elevilor şi profesorilor condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional sunt doar câteva dintre aspectele definitorii scrisorii de angajament. De asemenea, aceştia vor garanta transparenţă în toate demersurile pe care le întreprind, asigurându-se că toţi factorii interesaţi vor putea accesa cu uşurinţă informaţiile de interes public. Periodic, se vor întâlni cu elevii reprezentanţi pentru a radiografia microsistemul de învăţământ din perspectiva acestora, pentru a dezvolta mecanisme şi instrumente menite să rezolve problemele principalilor beneficiari din respectiva localitate.

Este extrem de important ca, în calitate de reprezentanţi ai tuturor elevilor din judeţul Constanţa, să ne asigurăm că propunerile noastre în ceea ce priveşte îmbunătăţirea actului educaţional ajung pe masa candidaţilor la alegerilor locale. Este de datoria acestora să gândească şi să implementeze măsuri care să reflecte nevoile reale ale elevilor şi în afara campaniei electorale, deoarece educaţia stă la baza oricărei societăţi bazate pe valori şi principii solide“, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Constanţa.

Scrisoarea de angajament poate fi consultată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.