Consiliul Județean Constanța se bazează și pe experiența ONG-urilor

0
274

Consiliul Județean Constanța s-a întâlnit luni, 25.01.2021, cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale din județ, pentru a reînființa Consiliul Consultativ al O.N.G.-urilor. Astfel, administrația județeană dorește să folosească și experiența acestora, pentru rezolvarea problemelor constănțenilor.

Prima întâlnire oficială a conducerii Consiliului Județean Constanța cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale a avut loc luni, 25.01.2021, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Au fost prezente asociații și fundații din toate domeniile de activitate: cultură, sport, educație, mediu etc.

„Vreau ca această primă întâlnire să fie începutul unei colaborări pe termen lung între societatea civilă și Consiliul Județean Constanța“, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Cu ocazia acestei ședințe, reprezentanții C.J.C. au dorit să cunoască reprezentanții societății civile, cât și să familiarizeze cu obiectul de activitate al fiecărui O.N.G. participant. Au fost prezenți reprezentanții a peste 70 de organizații, care au prezentat și câteva probleme cu care se confruntă constănțenii și pentru care este nevoie de sprijinul Consiliului Județean pentru a fi rezolvate.

„În perioada imediat următoare vom demara o serie de întâlniri, pe fiecare sector în parte, și ne vom focusa atenția pe domeniile prioritare. Mulțumesc tuturor pentru munca și eforturile pe care le depuneți în crearea unui viitor mai bun!“, a declarat Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

La întâlnire a fost prezentat și draftul regulamentului de reînființare și funcționare a Consiliului Consultativ al O.N.G.-urilor, care va intra în dezbatere publică. Acesta a fost format și în 2015, prin hotărârea Consiliului Județean Constanța, dar apoi nu a mai avut loc nicio altă întâlnire cu reprezentanții societății civile.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.