Consiliul Judeţean Tulcea caută servicii de consultanță pentru proiectul de modernizare şi extindere a Spitalului Judeţean de Urgenţă

0
440
Spitalul Județean Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

În luna septembrie a anului trecut, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a fost semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea. Proiectul are o valoare de 220.279.012,99 lei și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Acum reprezentanții Consiliului Judeţean Tulcea doresc să achiziționeze servicii de consultanță pentru managemntul proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel principal, în special pentru zonele sărace și izolate și accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace și celor din zonele cu acces redus.

Obiectivul specific al proiectului:

1. Extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea cu o clădire cu regim de înălțime D+P+5E, cu o amprentă la sol de 2685 mp și cu o suprafață desfășurată de 15435 mp.

2. Reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, prin reabilitarea termică, consolidarea corpului existent de clădire, modernizarea din punct de vedere funcțional și al instalațiilor și extinderea acestuia cu o scară nouă de evacuare.

3. Dotarea Spitalului Județean de Urgență Tulcea cu aparatură și mobilier medical.

În ceea ce privește primul obiect specific, corpul existent se va extinde pe latura de nord-vest cu o clădire cu regim de înălțime D+P+SE, cu o amprentă la sol de 2685 mp si cu o suprafață desfășurată de 15435 mp. Din punct de vedere funcțional, aceasta va prelua o parte din secțiile ce se regăsesc în corpul existent de clădire, blocul operator ce va conține 6 săli de operații, blocul de nașteri, sectia ATI, secții medicale și grupul gospodăresc. Pentru realizarea acesteia se vor demola grupul gospodăresc existent pe latura de nord a clădirii. De asemenea, se propune realizarea unei pasarele de legătură între construcția existentă (corp A) şi extinderea propusă (corp C) Ia etajele 3, 4, 5, cu o suprafață construită de 88 mp și o suprafață desfășurată de 264 mp.

Valoarea estimată pentru seviciile de consultanță este de 397.872.51 de lei, iar cei interesați pot depune oferte prin platforma SEAP până la data de 25.02.2021.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.