Consiliul Județean Tulcea continuă să întindă pietriș spre Chilia Veche pentru că nu are bani de asfalt

2
2297
Reabilitarea drumului spre Chilia Veche. FOTO CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea anunță cetățenii din localitățile aferente Brațului Chilia, că lucrările demarate la carosabilul de pe drumul județean DJ 222N Tulcea-Chilia Veche continuă în această perioadă.

Astfel, până la această dată, din totalul de 42 kilometri, lucrările au fost finalizate pe un sector de 23 kilometri, din Chilia Veche spre Tulcea (aproximativ de la km 77+158 la km 54).

Lucrările continuă în prezent în ritm susținut, fiind asigurat necesarul de piatră, precum și utilajele aferente: două autogredere, două cilindre compactoare, două buldozere cu scarificator, opt camioane și o cisternă.

Amintim faptul că Executivul Consiliului Județean a alocat sumele necesare pentru această investiție, respectiv pentru lucrările de întreținere, care vor permite desfășurarea în condiții optime a traficului auto pe tronsonul de drum amintit, inclusiv în punctele critice respectiv Pod Canal 36, Pod Canal Pardina și Pod Batac, unde sunt necesare și se execută și intervenții privind repararea acestor obiective.

De asemenea, amintim faptul că, în momentul de față, din toate programele de finanțare externă nu există o sursă dedicată reabilitării și modernizării (în sensul asfaltării) acestui obiectiv, Executivul Consiliului Județean căutând soluții pentru ca această investiție să se realizeze fie din bugetul propriu al județului Tulcea, fie prin împrumuturi.

„Consiliul Județean Tulcea solicită, în continuare, înțelegere din partea participanților la trafic pentru dificultățile inerente apărute în desfășurarea circulației în zonă.

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean Tulcea face APEL la utilizatorii de vehicule de transport marfă, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 259/2017, pentru modificarea și completarea OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor.

În acest sens, este necesară respectarea maselor maxime admise, totale și pe axe, cât și a dimensiunilor maxime admise pentru vehicule, astfel încât să fie asigurata calitatea suprafeței căii de rulare, pe o mai lungă durată de timp“ au transmis reprezentanții CJ Tulcea.

C.S.

2 COMENTARII

  1. Ce fel de lucrare este daca de la iesirea din localitatea Chilia drumul incepe sa se degradeze.Ce lucrare este aceasta?Am venit azi pe acest drum E bataie de joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.