Constanța: 22 de autospeciale cu lamă au împrăștiat material antiderapant și au degajat zăpada de pe carosabil

0
68

Constanța se află sub cod portocaliu de viscol, astfel a continuat să ningă în noaptea zilei de miercuri, 27 ianuarie a.c., iar utilajele de deszăpezire au acționat permanent pentru ca dimineață, joi, 28 ianuarie a.c., arterele rutiere să fie curate și să se poată circula în condiții de siguranță.

Cele 9 sărărițe și 22 de autospeciale cu lamă au împrăștiat material antiderapant și au degajat zăpada de pe carosabil acolo unde a fost cazul.

La primele ore ale dimineții, angajații societății de salubrizare și persoanele care prestează muncă în folosul comunității au început din nou să curețe stațiile de autobuz, trecerile de pietoni, trotuarele, pasajele, scările de acces către acestea și cele de la unitățile medicale.

Pentru ca pe trotuare să se poată circula în siguranță, amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

Având în vedere că temperaturile se mențin scăzute, recomandăm tuturor conducătorilor de autovehicule să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător.

Locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055.

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205.

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

sursa foto: Primăria Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.