Constanța, așa cum nu ați mai văzut-o vreodată! Un apreciat actor al Teatrului de Stat, pasionat de fotografie, a surprins cele mai spectaculoase imagini

0
4460

Cum arată Constanța în vremea coronavirusului? Un cunoscut actor al Teatrului de Stat, Marian Adochiței, pasionat de arta fotografică, a reușit să surprindă cele mai spectaculoase imagini din Constanța!

photo by Marian Adochiței

Imaginile rare au fost postate pe rețeau de socializare Facebook în Vinerea Mare (Vinerea Patimilor) a Paștelui.

Aceste imagini, surprinse cu o dronă, scot la iveală realitatea din Constanța, așa cum nu ați mai văzut-o vreodată: pustie! Motivul? Pandemia de coronavirus ne ține izolați în case! Doar câteva mașini au fost surprinse în după-amiza zilei de vineri, 17 aprilie, în Constanța, o imagine mai puțin obișnuită pentru urbea noastră.

Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, înainte de pandemie, era foarte intens circulat în jurul orelor 16:00 – 18:00, interval orar în care oamenii se întorceau de la serviciu, străzile erau pline de mașini, iar magazinele și restaurantele aglomerate.

Cele mai cunoscute zone ale municipiului sunt acum goale. Imaginile vorbesc de la sine!

Născut pe 30 noiembrie 1981, la Piatra Neamț, fiind îndrăgostit iremediabil de teatru și de mare, Marian Adochiței a luat drumul Constanței în urmă cu 15 ani. Apreciatul actor a fost distins cu Premiul “Generația așteptată” la Gala Tânărului Actor HOP, în 2006, la Mangalia. Trei ani mai târziu, în 2009, a primit și distincția “Ștefan Iordache” pentru cel mai bun actor al Galei HOP. Atunci când vorbim de teatru sau film, Marian Adochiței reușește de fiecare dată să construiască personaje memorabile.

Actorul Marian Adochiței
sursa foto: Facebook

Facem precizarea că actorul Marian Adochiței s-a implicat în acțiunea de donare materiale de protecţie împotriva contaminării cu COVID-19, pentru cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”.

Reamintim faptul că angajaţi din toate departamentele Teatrului de Stat Constanţa, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, au donat câte 10 la sută din salariile lor, iar din suma rezultată au achiziţionat materiale de protecţie împotriva contaminării cu virusul Sars-Cov2, pentru cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”: 600 de măști de protecție KN95 (FFP2), 360 de halate chirurgicale sterile, 40 litri de igienizant de mâini (70% alcool).

Gestul este unul de admiraţie, solidaritate şi respect faţă de cei care sunt acum în prima linie a acestui război şi dovedesc eroism, chiar dacă nu beneficiază de toate instrumentele de luptă şi de protecţie împotriva pandemiei. Este, în același timp, şi un simbol al responsabilității pe care oamenii de teatru înțeleg să o dovedească față de comunitatea în care trăiesc.

Noi, angajaţi ai Teatrului de Stat Constanţa, dorim să fim un exemplu, un model pentru toţi cetăţenii care ar putea să dea o mână de ajutor acum, când este nevoie”, susțin actorii.

Citește și:

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.