Constanța: gradul cel mai ridicat în ceea ce privește vindecarea cazurilor de coronavirus

0
1463
sursa foto: g4media.ro

Grupul de Comunicare Strategică informa în cursul zilei de joi, 23 aprilie a.c., faptul că la nivel național au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate.
De asemenea, a fost realizată o raportare a cazurilor la nivelul județelor de către Institutului Național de Sănătate Publică, și facem referire la județul Constanța, care, până în acest moment, are 222 de cazuri confirmate.
Ceea ce este interesant este faptul că județul Constanța prezintă cel mai mare grad de vindecare, numărul persoanelor vindecate ajungând la 139, potrivit ultimelor cifre
De asemenea, numărul persoanelor ce au pierdut lupta cu virusul este 10.

Referitor la sistemul medical, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este considerat unul dintre cele mai bune centre medicale în lupta cu virusul COVID-19, la nivel național, spitalul fiind dotat cu 2.311 paturi, ocupate fiind doar 414, disponibile 1897. Persoane infectate internate: 78.
Reamintim că pe stadionul Portu, Spitalul Mobil va fi dotat cu un număr total de 55 de paturi, 4 fiind pentru terapie intensivă, dar, aici se vor trata cazurile ușoare de coronavirus.
Revenind, la nivelul județului de la malul mării un număr de 414 de persoane de află carantinate, iar în izolare se află 590.
Până la această oră, 1508 persoane au ieșit din carantină iar 72 din izolare.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.