Constanța, orașul-șantier. Se va monta panoul care anunţă lucrările de îmbunătăţire a mobilității urbane pe bulevardul 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei

0
3215

În cursul zilei de miercuri, 27 octombrie a.c., Primăria Constanța a emis Autorizația de Construire în vederea amplasării unui panou temporar în vederea asigurării vizibilității proiectului “Îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei”, organizare de șantier.

Precizăm faptul că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și directorul general al Electrogrup, Daniel Farmache, au semnat la începutul lunii octombrie a.c., contractul de finanțare pentru această investiție.

Conform municipalității, obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport pe bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei. În vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, se vor introduce benzi dedicate transportului public și cu bicicleta, respectiv se vor reabilita trotuarele și partea carosabilă.

Totodată, proiectul prevede ca spațiul public urban să fie reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de 26.182 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de 3.198 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.048 m.

Valoarea totală a proiectului este de 69.800.962,02 de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei.

În prezent întreg orașul este un șantier, de vreme ce se lucrează la implementarea proiectelor semnate în luna iunie 2020, cu finanțare europeană, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, dar și Gară- Stațiunea Mamaia, bulevardul Mamaia. Aceste investiții au condus inevitabil la îngreunarea traficului rutier în orașul de la malul Mării Negre.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.