Bucurie, entuziasm, emoții și un adevărat succes, așa putem descrie în câteva cuvinte experiența trăită duminică, 28 mai, la Florești. Constanța a fost premiată la Cluj Napoca! Concursul Național de Talente „Liga Campionilor”, ediția a XIV-a, a ajuns la final. Copiii talentați din Năvodari și Murfatlar au cucerit 3 trofee la secțiunile teatru, poezie și premiul I la șah. Întreg evenimentul, care a avut loc duminică, 28 mai, în incinta Casei de Cultură din Florești – Cluj Napoca, a fost prezentat de renumitul artist Mihai Trăistariu.
Muzica ușoară, populară, clasică, instrumentală, dans, teatru, pictură, șah, creație și multe alte talente, toate au fost binevenite. Premiile, pentru toate cele 20 de secțiuni, au fost acordate imediat după ce concurenții și-au terminat de executat toate momentele din concurs. Concursul a reunit la start zeci de copii talentați, de toate vârstele. Copiii din județul Constanța au obținut rezultate remarcabile.
Fericiții câștigători ai trofeelor din județul Constanța sunt:
- Vladimir Marian Vasile, 6 ani, din Năvodari, a participat la concurs, la secțiunea „Am talent”, cu poezia „Cea mai scumpă de pe lume”, scrisă de Nichita Stănescu. Jurații l-au îndrăgit încă de la prima apariție și au decis să-i ofere trofeul. Tot Vladimir Marian Vasile, pasionat de șah și Lego, a participat la același concurs și la secțiunea „Campioni”, unde la șah a fost răsplătit cu premiul I. Micul preșcolar talentat este grupa mare, la Grădinița cu Program Prelungit Lumea Florilor, avându-i ca îndrumători pe prof. Violeta Pascu și Simona Lungu. Vladimir este legitimat la Clubul Sportiv Năvodari, secțiunea Șah, fiind antrenat de prof. Daniel Panainte. De asemenea, Vladimir frecventează și cursurile de teatru la Palatul Copiilor, profesor fiind actorul Loredana Solom, dar și Aritmetică Mentală, la SmartyKids, pregătit de profesorul Mădălina Ionașcu. Vladimir a câștigat mai multe concursuri, iar anul acesta a obținut recunoașterea, în Cluj Napoca, după ce a primit trofeul și premiul I.
- Daria Ioana Filip, 7 ani, din Năvodari, a cucerit și ea trofeul la secțiunea „Am talent”. Daria a recitat poezia „La Paști”, de George Topârceanu.
- Antonia Elena Toader, 7 ani, din Năvodari, a plecat acasă cu trofeul câștigat la secțiunea „Am talent”. „Zdreanță”, de Tudor Arghezi, i-a purtat noroc.
- Trupa de Teatru a Centrului Cultural Murfatlar, formată din copiii de 7-10 ani, au primit trofeul la secțiunea „Teatru”.
Premiile au fost repartizate în funcție de medii, astfel:
– MARELE PREMIU = cea mai mare medie din tot concursul;
– Trofeele pe grupă = medii între 9.60 și 10.00;
– Premiile I = medii între 9.40 și 9.60;
– Premiile II = medii între 9.20 și 9.40;
– Premiile III = medii între 9.00 și 9.20;
– Mențiuni = medii între 8.00 și 9.00.
MARELE PREMIU al Concursului Național de Talente Liga Campionilor, ediția cu nr. XIV, s-a împărțit în trei. Toate cele 3 câștigătoare au avut medie egală: Maya Florentina Filimon, Daria Hodor și Ana Maria Urcan.
Din juriu au făcut parte:
- Paul Cătălin Milea, cu numele său de scenă Paulo. A început să cânte de la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 16 ani a intrat pentru prima dată într-un studio. A avut foarte multe concerte și pune suflet în tot ceea ce face. Este cântăreț de muzică latino și compozitor de muzică ușoară. Are veleități de compozitor și ar putea să compună pentru oricine.
- Irinel Popa, absolvent al Universități Tehnice din Cluj-Napoca, inginer la bază (Protecția mediului), a urmat Școala Populară de Arte, secția canto – popular. A participat la diverse festivaluri, concursuri prin țară, întorcându-se acasă, de fiecare dată, cu premii. A înregistrat în 2018 la Radio București, iar apoi a urmat un șir întreg de apariții în diverse emisiuni Radio și TV. Din 2016 cochetează și cu teatrul, participând la diverse festivaluri de gen – Festivalul de umor, Constantin Tănase – Vaslui. În 2017 i-a apărut și primul volum de versuri – „Trenul vieții”. Zona pe care o reprezintă în folclor, prin cântec, este Ardealul – zona de interferență a județului Cluj cu Alba!
- Cristina Pârvu, textier, profesor, traducător autorizat engleză/franceză, poet, compozitor, membru UCMR-ADA. Compune sute de texte, din toate genurile muzicale, pentru artiști consacrați. A participat ca jurat în numeroase festivaluri, unde a primit diplome importante, ca textier și compozitor.
- Victor Constantin Măruțoiu, scriitor, realizator de spectacole, doctor în teologie, este un clujean dedicat culturii, literaturii și frumosului. Redactor șef al revistelor „Ardealul de Succes”, „Lyra”, redactor șef adjunct al revistei „Semn” a Casei de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș din Cluj Napoca, autor a 13 volume de poezii, coautor în 25 de antologii, publicat în revistele literare naționale și internaționale, premiat internațional, membru în jurii de spectacole concurs de muzică pentru copii și tineri, jurii literare, festivaluri de modă și referent cultural la Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș din Cluj Napoca.
- Nina Badea este o inimoasă organizatoare de spectacole artistice și culturale pentru publicul larg, promovând copiii și tinerii cu har. Este director al Revistei „Ardealul de Succes”. Nina, distinsă adesea cu trofee și diplome de excelență pentru organizarea spectacolelor și promovarea tinerelor talente, este cea care de 22 de ani aduce pe scena clujeană cele mai promițătoare numere artistice. De 10 ani susține cultura – prin Revista Ardealul de Succes, atât în mediul on-line, cât și prin print, imagine, culoare. Redă urbei tot ceea ce este frumos și ales prin vocile pe care le promovează, prin spectacolele organizate de domnia sa.
Juriul Concursului Național de Talente Liga Campionilor, ediția a XIV-a. FOTO: Facebook
Ideea de a „boteza” concursul după celebrele competiţii din sport i-a venit cunoscutului interpret român Mihai Trăistariu. În calitate de preşedinte al juriului, dar şi de organizator principal al evenimentului, aflat deja la cea de a XIV ediţie, artistul s-a gândit că e momentul să avem şi un campionat al celor mai buni din cei mai buni.
Concursul național “Liga Campionilor“ a fost, practic, bătălia bătăliilor, întrucât condiţia de bază ca un concurent să se poată înscrie în concurs a fost să aibă în palmares cel puţin un Trofeu, premiu 1, 2, 3 sau Menţiune la vreun concurs ori festival naţional ori internaţional.
Directorul concursului a fost solistul Mihai Trăistariu. Facem precizarea că în prima ediţie din 2010, Marele Premiu „Liga Campionilor” a fost câştigat de Lucian Colareza din Constanţa. Totodată, tânărul a primit atunci şi Premiul „Mihai Trăistariu”, un premiu pe care celebrul artist îl oferă vocilor excepţionale, dar necunoscute încă publicului larg.
Felicitări tuturor participanților!
Alexandra VASILE