Constanța se apropie de scenariul roșu după explozia de cazuri de COVID

0
5362
Silviu Coșa, prefectul Constanței

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dintre acestea 375 sunt în județul Constanța, astfel a fost înregistrat un nou record negativ.

Totodată, incidența în municipiul Constanța a ajuns la 3,50 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că se vor impune noi restricții, printre acestea purtarea măştii atât în interior, cât şi în toate spaţiile deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani. De asemenea, se va suspendata activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, dar va fi permisă funcţionarea teraselor şi livrarea la domiciliu, iar activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi suspendată. Se vor închide și cinematografele și teatrele.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că a făcut o solicitare către cei de la DSP pentru a putea analiza situația epidemiologică, iar mai apoi va convoca CJSU pentru a decide care sunt noile măsuri care se impun.

”Am făcut o solicitare către cei de la DSP pentru a analiza situația unităților de învățământ și să vedem dacă trecem în scenariul 3. În cursul zilei de azi, 02 noiembrie, a.c., voi convoca CJSU pentru a constata această incidență și pentru a decide noile măsuri. În această dimineață am avut o întâlnire cu autoritățile competente și a solicitat o intensificare a controalelor pentru a vedea dacă populația respectă măsurile. În primă fază se va aplica un avertisment, iar apoi amendă. Se va verifica portul măștii și dacă operatorii vor respecta închiderea unităților de alimentație publică”, a precizat Silviu Coșa.

Important de precizat este că ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va avea la bază o analiză epidemiologică efectuată de DSP Constanța, care va determina ce măsuri se vor lua, exact, în cazul unităților de învățământ din municipiul Constanța. Până la definitivarea analizei, cursurile în unitățile de învățământ din municipiul Constanța se vor desfășura, în continuare, după scenariul 2 de funcționare, cu excepția celor care deja se află în scenariul 3, ca urmare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.