Constănţeni, iată ce aveţi de făcut dacă vreţi să scurtaţi perioada de carantină, la revenirea dintr-o ţară aflată pe lista “galbenă”

0
2260

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a publicat, în data de 18 decembrie, lista actualizată cu ţările pentru care se impune carantina de 14 zile la revenirea în România.

Cele aproximativ 40 de state din lista publicată de CNSU înregistrează un număr mare de infectări cu SARS-CoV-2 raportat la populaţie. Printre acestea se numără şi Bulgaria, Turcia, Austria, Elveţia – adică ţări unde românii obişnuiau să meargă în vacanţa de iarnă.

Şi în aceste ţări sunt restricţii impuse de autorităţi pe fondul pandemiei, dar, dacă totuşi plecaţi Bulgaria, e bine de ştiut că există o metodă prin care se poate scurta perioada de carantină de 14 zile, odată ce reveniţi în România.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa: Dacă o persoană se întoarce dintr-o țară care se află pe lista galbenă, trebuie să stea în carantină 14 zile”. Respectiva  persoană are însă posibilitatea ca în ziua a 8-a de la revenirea în ţară să solicite un test COVID. Dacă testul iese negativ, atunci poate ieşi din casă în a 10-a zi”, au precizat, pentru Focus Press, reprezentanţii DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.