Constănţenii care îşi pun apartamentele la vânzare vor să dea lovitura: majoritatea preţurilor, peste 100.000 de euro

0
1254

Piața imobiliară nu s-a prăbușit, în contextul pandemiei, așa cum preconizau unii, ba chiar unele prețuri au crescut. La Constanța, de exemplu, oraș recunoscut ca fiind unul destul de scump, cei care vor să își vândă apartamentele par să nu lase deloc la preț. Foarte multe imobile se vând cu peste 100.000 de euro, vorbim chiar și de apartamente cu două camere.

Potrivit Imobiliare.ro, în contextul epidemiei, în luna mai a avut loc, la nivel naţional, o scădere moderată de 1,4% a preţurilor solicitate pe segmentul apartamentelor, după un recul de 1,7% consemnat în luna aprilie. Spre deosebire de luna aprilie, când s-au diminuat cu 1,4%, apartamentele disponibile spre vânzare în Constanța s-au scumpit cu 0,7% în ultima lună de primăvară, de la 1.229 la 1.237 de euro pe metru pătrat util. Pe cele două segmente de piață analizate au fost consemnate evoluții diferite: apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,4% (de la 1.235 la 1.230 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite au consemnat, dimpotrivă, un avans de 2,5% (ajungând să coste 1.250 de euro pe metru pătrat, față de 1.220 de euro pe metru pătrat).

Dar unii proprietari nu țin cont de pandemie, ba mai mult, acum, în sezonul estival, preţurile au crescut uşor. Așa se face că un apartament de 65 mp în cartierul Faleză Nord costă nu mai puțin de 110.000 de euro, în condițiile în care în interior nu este luxul de pe lume. Este drept, este situat la etajul 1 și mai dispune de câteva facilități.

Tot în cartierul Faleză Nord, un alt apartament, de această dată cu trei camere și cu o suprafață de 72 mp, costă 115.000 de euro. Anunțul postat pe un site de specialitate sună așa: Proprietar, vând apartament 3 camere, situat la etajul 4, pe Strada Unirii, cu vedere panoramică spre lacul Tăbăcariei și la 5 minute de plajă. Apartamentul este decomandat, are o baie plus wc de serviciu, două dormitoare, sufragerie, un hol generos prevazut cu un dressing si o camera de zi cu deschidere la balcon/bucatarie. Se vinde utilat cu masina de spalat, aragaz, aer condiționat, centrală termica pe gaz și mobilat.

Trecem din Faleză Nord în cartierul Tomis Nord în zona Campus, o zonă recent dezvoltată. Aici un apartament de lux, decomandat, compus dintr-un living generos de cc.27 mp. bucatarie open space, dining, dormitor matrimonial, baie. Mobilat modern, utilat premium, situat la parterul unui bloc proiect 2014 cu regim de înalțime P+5E, se vinde cu 109.000 de euro.

Din zona campus mergem în cartierul Cireșica, un cartier destul de căutat de turiștii care vor să se cazeze “la cheie”. Un apartament de două camere, 71 mp, etaj 1, decomandat, compus dintr-un living de cc.44 mp. bucatarie open space, dining, dormitor, baie, se vinde cu nu mai puțin de 115.000 de euro.

Nici în zona Gării apartamentele nu sunt prea ieftine. Un apartament cu trei camere, 90 mp, etaj 7 din 8, renovat în totalitate de la zero și cu modificări interioare, bucătăria open space, mobilată și utilată cu electrocasnice Franke, costă 105.000 de euro. Apartamentul are 3 balcoane, 2 dintre ele cu vedere spre mare-port.

Tot la 105.000 de euro se prezintă spre vânzare și un apartament cu 3 camere de 85 mp, în cartierul Inel 1, situat la etajul 6 din 7 al unui imobil construit in 2014, într-o zonă liniștită și cu o panoramă deosebita. Apartamentul se vinde la cheie cu loc de parcare de la primărie plătit si boxa la subsolul blocului. Finisajele sunt de lux la fel și compartimentarea.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.