Constănțenii conectați la 65 de puncte termice nu au apă caldă

0
813

Constănțenii din mai multe zone ale orașului nu au apă caldă, deși revizia anuală dinaintea iernii a fost finalizată. Dar, deocamdată, magistrala 2 nu a ajuns la parametrii necesari de presiune.

În mai multe zone din Constanța nu curge apă caldă, deși revizia anuală a instalației de producere a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare de pregătire a sezonului rece, a fost finalizată. Magistralele 1 și 2 se încarcă cu apă, dar foarte încet, pentru a nu apărea avarii.

Astfel, după trei zile de reparații, a început încărcarea acestora, dar după nouă ore, magistrala 1 a cedat și au apărut mai multe avarii. Au fost reparate și acum funcționează 70 din cel 71 de puncte termice racordate la aceasta. „Între Spic de Grâu și Dacia încă avem avarie“, ne-a declarat Liviu Popa, directorul Termoficare Constanța.

În cazul magistralei 2, însă, încă nu au fost atinși parametrii necesari de presiune. „După fiecare reparație de câteva zile, conductele se încarcă încet, lent, pentru a nu apărea fenomenul dilatației, care conduce la avarii, din cauza stării precare a conductelor. Deocamdată, nu am atins parametri de presiune. Se estimează finalizarea încărcării în jurul orei 16.00“, a mai precizat Liviu Popa.

Astfel, cele 64 de puncte termice racordate la magistrala 2 vor funcționa din această după-amiază.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.