Constănțenii din Horia pot contesta cadastrul nou-creat

0
96

Peste 3.000 de imobile din comuna Horia, din județul Constanța, au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate atât la sediul Primăriei Comunei Horia, cât și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale Horia, desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară, au fost identificate 3.159 de imobile, cu suprafața totală de 7.022,9067 hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale A.N.C.P.I., prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, și sunt gratuite pentru cetățeni.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru comuna Horia au fost afișate miercuri, 07.04.2021, iar data-limită de depunere a contestațiilor este 07.06.2021, urmând ca, la finalizarea verificărilor, proprietarii să primească, gratuit, noile cărți funciare. Pentru finalizarea lucrărilor de înregistrare sistematică este necesar ca toți proprietarii imobilelor din comună să verifice, cu sprijinul reprezentanților O.C.P.I. Constanța, documentele tehnice afișate la sediul Căminului Cultural din Horia, str. Principală nr. 30, Comuna Horia.

În prezent, din totalul de 70 de unități administrativ-teritoriale din județul Constanța, două (Gârliciu, Ghindărești) sunt cadastrate în proporție de 100%, iar în alte 47 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul P.N.C.C.F., atât la nivel de U.A.T., cât și la nivel de sector cadastral.

Obiectivul principal al P.N.C.C.F. este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale A.N.C.P.I. – peste 4 miliarde de lei -, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanţare poate fi bugetul local al primăriilor.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.