Constănțenii, inventivi în izolare! Fac grătare la înălțime, pe terasa blocului, lângă benzinărie?!

3
3581

De Paște, în ciuda restricțiilor impuse de autorități, mai mulți italieni din Palermo au găsit o metodă pentru a păcăli controalele Poliției și au încins grătare pe acoperișul blocului.

Petrecerea a fost organizată de un pensionar, Giuseppe Spagnolo, devenit cunoscut peste noapte.

Cazul nu este singular. O situație asemănătoare a fost descoperită de către cunoscutul actor Marian Adochiței, pasionat de arta fotografică, chiar în Vinerea Mare. Imaginile au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook în data de 17 aprilie a.c.

sursa foto: Marian Adochiței

Din imaginile surprinse cu drona se pot observa mai mulți constănțeni prinși în “flagrant” în timp ce serveau masa chiar pe acoperișul clădirii în care locuiau. Numai că aici se schimbă puțin datele problemei. În timp ce unii îi felicitau, “Bravo lor!”, alții păreau îngrijorați.

Un constănțean a semnalat faptul că respectivii petrecăreți, mai exact un grup de șapte persoane, ar fi făcut grătar în aer liber, lângă o benzinărie. “Pe lângă faptul că încalcă regulile de distanțare socială, au făcut grătar lângă benzinarie. Asta da durere în cot de orice reguli de protecție sau siguranță”, a comentat constănțeanul C.D.

Imaginile ar fi fost surprinse în zona unui Peco aflat pe Bulevardul Lăpușneanul, între Dacia și City Park, vizavi de un lăcaș de cult catolic. “Este pe acoperișul clădirii unde este benzinăria, omul care deține acea benzinărie și service și ce mai are acolo, probabil locuiește și are terasa sus, nu văd nimic ilegal”, a explicat constănțeanul M.M.

Pot face românii grătar de Paște?

Grupul pentru Comunicare Strategică a făcut, miercuri, o serie de reacomandări privind conduita de prevenție în perioada Paștelui, iar aceste precizări vizează atât deplasarea la cumpărărturi, cât și petrecerea sărbătorilor pascale.

● Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

● Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

● Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

● Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.

● Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

● Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.

Poliția Română a răspuns: avem sau nu voie să facem grătar, de Paște?

În contextul pandemiei de coronavirus, românii au continuat să adreseze tot felul de întrebări Poliției Române. Astfel, oamenii legii au răspuns unui nou set de întrebări!

Pandemia de coronavirus din România i-a îndemnat pe români să-și pună tot felul de întrebări, zilnic. Oamenii au tot mai multe curiozități în privința sărbătorilor pascale. Una dintre întrebările pe care le-a primit Poliția Română a fost aceea dacă avem sau nu voie să facem grătar, de Paște.

Astfel, Poliția Română informează că nu avem voie să facem grătare nici măcar în spații special amenajate și trebuie să păstrăm, în continuare, distanțarea socială pentru a evita răspândirea epidemiei de COVID-19.

Rămâne de văzut dacă petrecăreții constănțeni vor fi amendați sau nu.

Alexandra VASILE

3 COMENTARII

  1. Nu cei care au făcut grătar pe terasa blocului sunt vinovați! Vinovați sunt cei care au luat ȘPAGĂ PTR a da autorizație de construcție a unei stații PECO in apropierea unor blocuri!!

  2. Am si eu o intrebare : Peste 3 saptamani este ziua mea de naștere,am voie să fac un grătar in curte ? Am voie sa invit doi vecini soț și soție care locuiesc la două case distanță de mine ?

  3. Am si eu o intrebare : ei sunt 7 la o masa si wow !! Ce au facut !! Groaznic … dar in Coiciu cand am semnalat 15-20 de persoane majore de o alta etnie . Care dintr-o data au disparut , stiti ce am patit ?! Am primit AMENDA , EU . 500 ron in 15 zile !!! De ce ?! E normal ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.